Otac dečaka (14) koji je ubio 4 osobe u školi kupio sinu pušku na poklon: Korišćena je ranije u ubistvima?

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kolin Grej (54), otac osumnjičenog za ubistvo četiri osobe u državi Džordžiji, uhapšen je u vezi s pucnjavom u srednjoj školi Apalači.

On je optužen po četiri tačke za ubistvo iz nehata, dve tačke za ubistvo drugog stepena i osam tačaka za okrutnost prema deci.

Grej je rekao istražiteljima ove nedelje da je kupio pušku korišćenu u ubistvima kao praznični poklon za svog sina u decembru 2023. godine.

Jedan izvor je rekao za CNN da je puška modela AR-15 kupljena u lokalnoj prodavnici oružja kao božićni poklon.

"Optužbe protiv Kolina Greja proizilaze iz toga što je svesno dozvolio svom sinu da ima oružje", rekao je direktor GBI-ja Kris Hosi na konferenciji za novinare u četvrtak.

U saopštenju, FBI je naveo da je Nacionalni operativni centar za pretnje upozorio lokalne organe za sprovođenje zakona u maju 2023. nakon što je primio anonimno upozorenje o ''onlajn pretnjama da će se izvršiti pucnjava u školi na neidentifikovanoj lokaciji i vremenu“.

Osumnjičeni Kris Grej, koji je u to vreme imao 13 godina, negirao je da je pretio putem interneta a zvaničnici su ''upozorili lokalne škole da nastave da nadgledaju subjekta“.

''U to vreme nije postojao razlog za hapšenje ili preduzimanje bilo kakve dodatne akcije za sprovođenje zakona na lokalnom, državnom ili federalnom nivou", dodaje se u saopštenju FBI.

U napadu u sredu su ubijeni nastavnici Kristina Irmi i Ričard Espinvol, kao i 14-godišnji učenici Mejson Šermerhorn i Kristijan Angulo, a takođe povređeno osam učenika i jedan nastavnik.

Grej je uhapšen u školi i biće mu suđeno kao odrasloj osobi, a kancelarija lokalnog šerifa je saopštila da za sada nije poznat motiv ili konkretna meta napada.

(Telegraf.rs)

Video: Glišović: Groblje za kućne ljubimce ima 839 grobnih mesta,Park sećanja, rozarijume

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA