Ovo je kuća mladića poreklom iz BiH koji je izvršio napad u Minhenu: Živeo sa roditeljima, policija sve češlja

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Policija je pretresla kuću u kojoj je živeo mladić, poreklom iz BiH, a koji je u četvrtak ujutru otvorio vatru ispred Dokumentacionog centra nacizma u centru Minhena.

Napadač, koji je identifikovan kao Emre I. (18), likvidiran je nakon napada. Mediji pišu da je rođen u Austriji, ali da ima bosanske korene.

Policija i dalje pokušava da ustanovi šta ga je navelo da otputuje naoružan u Minhen, i da na godišnjicu napada na Olimpijskim igrama 1972. parkira automobil kod zgrade izraelskog konzulata, a onda se tuda šeta naoružan.

Odmah nakon incidenta u Minhenu, austrijska policija je blokirala kuću u regionu Salcburga, u jednom mirnom mestu, gde je Emre živeo sa roditeljima. Na lice mesta stigli su i specijalci i anti-diverzioni timovi.

Čitav kvart u Neumarktu, gde je Emre živeo sa ocem i majkom bio je blokiran iz predostrožnosti. Srećom, ubrzo se ispostavilo da razloga za brigu nema. Međutim, i dalje nije poznato da li su u kući pronađeni neki dokazi.

Emre od ranije poznat policiji

Emre je, prema pisanju Bilda, od ranije bio poznat policiji. Njega su "primetili" prošle godine, dok je još imao svega 16, jer je bio nasilan prema vršnjacima u školi i pretio im je. Tada se još saznalo da je podržavao ISIS i na njegovom telefonu su pronađeni propagandni materijali Islamske države.

Prema navodima medija, ovo je uključivalo i kompjutersku igru koja se proširila među simpatizerima IS putem društvenih medija. Rečeno je da je rekonstruisao scenarije ubijanja koje je koristila teroristička organizacija. Takođe je bio zainteresovan za oružje i eksploziv, navodi salcburška policija.

Ipak, vlasti na njega nisu gledale kao na pretnju.

Više javno tužilaštvo odlučilo je da ne podigne optužnicu protiv njega za umešanost u terorističku organizaciju jer ga nisu videli kao pretnju. Međutim, zabranjeno mu je da poseduje oružje do 2028. godine. Međutim, nekako je uspeo da dođe do pištolja...

Emre je primećen u četvrtak ujutro kada se šunja sa oružjem u blizini Nacističkog dokumentacionog centra u centru Minhena. Kada je video policiju, otvorio je vatru. Ispaljeno je nekoliko hitaca i policija ga je na kraju likvidirala. Srećom, nije bilo povređenih policajaca i prolaznika.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA