Bacačem plamena iz kućne radinosti izazvao uzbunu u Las Vagasu, angažovana i antiteroristička jedinica

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedan gost u resortu u Las Vegasu izazvao je retko viđen haos sa bacačem plamena iz kućne radinosti zbog čega je morala da bude angažovana i antiteroristička jedinica.

Kako je preneo portal "8newsnow", protiv Gevina Hamiltona (26) biće odneta optužnica za napad smrtonosnim oružjem, paljevinu i posedovanje droge, navodi se u zvaničnim sudski dokumentima.

U nedelju 1. septembra policija je primila poziv iz jednog odmarališta u Las Vegasu u vezi incienta unutar hotela, a u koji su umešani radnici zaposleni na održavanju sistema za zaštitu od požara. Kako je navedeno, nepoznata osoba je uključila alarm za požar na stepenicama zbog čega se aktivirao sistem i to je dovelo do sukoba radnika sa Hamiltonom.

Kada su zaposleni pokušali da priđu hamiltonu na stepenicama on je na njih bacio nepoznatu tečnost. Policija je kod Hamiltona pronašla zapaljivu tečnost i cev dugačku skoro metar. On je zapravo imao ručno napravljeni bacač plamena.

Hamilton je policiji rekao da se on branio od dva muškarca koji su ga jurili na stepenicama. On je bio prekriven srnom masnom tečnošću, najverovatnije naftom. Izvjavio je i da je namerno aktivirao protivpožarni sistem kako bi otključao jedna od zaključanih vrata tokom bekstva.

Sistem je tako napravljen da su se nakon aktiviranja upalile prskalice sa vodom, ali nije došlo do automatskog otključavanja svih vrata u hotelu.

Hamilton se nije pojavio na prvom saslušanju pred sudom, gde mu je određena kaucija od 34.000 dolara. On je zadržan do daljeg u pritvoru.

(Telegraf.rs)

Video: Uzeo ga na nišan i naterao da mu napusti kuću: Skitnica pokušala da uđe u kuću usred bela dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA