Stoltenberg: Svet je postao opasniji, ali je NATO ojačao u poslednjih 10 godina

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Svet je postao opasniji, ali je NATO ojačao u poslednjih deset godina, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"Ono što je karakterisalo ovih deset godina je svet koji je postao opasniji i nepredvidiviji. To je najgora vest. Dobra vest je da je NATO ojačao", istakao je Stoltenberg na javnom sastanku koji je održan pod pokroviteljstvom Norveškog atlantskog komiteta u Gradskoj kući u Oslu na kojem je sumirao svojih deset godina na mestu generalnog sekretara NATO-a, preneo je norveški portal Nettavisen.

Na pitanje da li je njegovo obavljanje te funkcije bilo onakvo kakvo je mislio da će biti, Stoltenberg je odgovorio odrečno.

"Posao je postao potpuno drugačiji od onoga što sam zamišljao. U 2014. postojali su prilično dobri odnosi između NATO-a i Rusije, a niko nije čuo za Islamsku državu (ID)", naveo je Stoltenberg.

Stoltenberg je u januaru 2014. godine pristao da postane novi generalni sekretar NATO-a, a na toj funkciji zameniće ga sledećeg meseca bivši holandski premijer Mark Rute.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Bora Čorba živeo je u strogom centru grada Čačka u ovoj zgradi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. septembar 2024 | 08:11

    RATOM NATO FASISTA-SATANISTA PROTIV RUSIJE UNISTILI SU SVET I KVALITET ZIVOTA LJUDI !!!

  • Nes

    6. septembar 2024 | 07:50

    I tako do poslednjeg Ukrajinca , Al vam je taktika da drugi ginu za vas budžovane ,za vaša bogatstva i vaše fotelje , vićete posle sastanka u prelepe vile i bazene sa ženama mladjim od vas po 30 godina a omladina i narod Ukrajine u blatnjave rovove punih pacova i u smrt. Narod Ukrajine treba da raskrsti sa svojim političarima koji ih vode u smrt.

  • Nikolas

    6. septembar 2024 | 06:58

    NAPADOM NA SRBIJU 1999GODINE NATO FASISTI-SATANISTI OTVORILI SU PANDORINU KUTIJU I RATOVI SE NIZU SIROM SVETA -VODE SVET U APOKALIPSU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA