"Dvojica, trojica na meni, a ja ležim kao mrtva": Potresno svedočenje žene koju je muž silovao 10 godina

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Žizel (72) svedočila je na sudu u Avinjonu čak dva sata o slučaju višestrukog silovanja kojeg je tokom 10 godina bila nesvesna jer ju je muž, Dominik Peliko, drogirao.

"Moj svet se raspao", rekla je ona dok je tvrdila da joj je policija spasila život, a odna se nadovezala na trenutak kada su joj policijski službenici pokazali prvi put slike koje svedoče o tome da je bila žrtve seksualnog zlostavljanja.

"Unutra sam ruševina, možda se to ne vidi sa mog lica, nego sa leđa...", priznala je pred sudom.

Kaže da joj se ceo svet srušio kada je tog 2. novembra saznala da je prethodnih deset godina proživljavala pakao.

"Ni u jednom trenutku nisam pomislila da sam ugrožena i u opasnosti. Sve što sam imala sa mužem se raspada. Troje dece, sedmoro unučadi, venčani smo. Čak su naši prijatelji za nas uvek govorili da smo savršeni par", rekla je Žizel.

"To nisu scene seksa, to su scene silovanja, ima ih po dvojica, trojica na meni, a ja ležim u nesvesti. Nikada nisam u životu imala orgije", dodala je.

Objasnila je i da što se nje tiče, ona je bila "žrtvovana na oltaru bluda".

Gisele Pelicot Foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia


"Kada vidite ženu, drogiranu, takoreći mrtvu na krevetu, naravno da telo nije hladno, toplo je, ali kao da sam mrtva. Iskoristili su me", objasnila je.

Žizel kaže da je odabrala da njeno suđenje bude javno jer ne želi da "ijedna druga žena ne bude podvrgnuta ovakvom zlostavljanju". Misli na drogiranje, pa onda seksualno zlostavljanje.

"Uglavnom, to je razlog zbog kojeg nisam želela da bude suđenje iza zatvorenih vrata. Radim ovo u ime svih žena koje možda neće biti prepoznate kao žrtve", rekla je Žizel.

Na suđenju je njih 35, od 51 optuženih, negiralo da je imalo nameru da siluje ženu.

"Mislim da treba svi da priznaju, sve ostalo je nepodnošljivo. A ovde već postoji osećaj gađenja. Samo jednom treba da budu iskreni", apelovala je.

I njen suprug Dominik, kao i ostali osumnjičeni, su gledali u pod dok je Žizel svedočila.

Žena se ničega ne seća

Podsetimo, Žizel (72) je navodno drogirana i silovana više od 100 puta, saopštio je sud.

Žizel se "ne seća" desetogodišnjeg zlostavljanja, koje je otkrila 2020. godine nakon što je policija pronašla stotine njenih slika na telefonu njenog supruga.

Na slikama i snimcima je navodno prikazano na desetine silovanja u porodičnoj kući u Mazanu, blizu Avinjona, u Francuskoj.

U selo su se doselili iz Pariza, dve godine nakon što je zlostavljanje počelo 2011. godine.

Među slikama bile i nage fotografije ćerke

Karolin Darian, sada u svojim 40-im godinama, već je napisala knjigu o slučaju pod nazivom "Prestala sam da te zovem tata", koju je sudija citirao na sudu.

Takođe je rekla da je "progoni" strah da je njen otac možda dozvolio i muškarcima da je siluju nakon što je njene slike u "tuđem donjem vešu, na nekim fotografijama i u majčinoj odeći" pronađene na njegovom kompjuteru, piše Bild.

Caroline D. Florian P. Foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Fotografije su pronađene na Dominikovom računaru u fascikli pod nazivom "Oko moje ćerke, gola".

Kako je Dominik otkriven?

Suđenje Dominiku je počelo nakon druge i opsežne istrage. Naime, u septembru 2020. godine muškarca je zaustavila policija jer je snimao kamerom žene u lokalnom supermarketu.

Sa sobom je nosio malu kameru koju je stavljao ženama ispod suknji.

Tako je policija pristupila njegovom telefonu, kompjuteru i hard diskovima na kojima su zatekli pravi užas.

Dominique Pelicot Foto: Benoit PEYRUCQ / AFP / Profimedia

Muškarac je ponovo uhapšen u novembru 2020. godine, a njegova supruga je tada pozvala policijske službenike i svog muža okarakterisala kao "tihog". Navela je i da je bio u penziji i da su u braku 50 godina.

Nažalost, Žizela sve godine svog zlostavljanja nije bila svesna silovanja i svoje situacije. Ubrzo je došla u centar zbivanja.

Suđenje će se nastaviti.

(Telegraf.rs)

Video: Vodoskok usred grada, deca se oduševljeno rashlađuju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA