Nestala devojčica pronađena u zatvoru za odrasle osuđenike: Tamo stigla na bizaran način, ali je sama kriva

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Trinaestogodišnja devojčica iz oblasti Pitsburga, koja je prijavljena kao nestala početkom prošlog meseca, provela je vreme s odraslim zatvorenicima u zatvoru u Pensilvaniji nakon što je lagala vlastima o svojim godinama i identitetu posle hapšenja zbog krađe, izjavio je tužilac.

Kako navode ABC News, neko u zatvoru okruga Biver je prepoznao devojčicu kao nestalu osobu, što je dovelo do toga da je zvaničnici odvoje od odraslih zatvorenika, izjavio je u utorak tužilac okruga Biver, Nejt Bajbl. Zatim su obavešteni roditelji tinejdžerke koji su je pokupili, a optužbe protiv nje su prebačene na sud za maloletnike, dodao je on.

Policija Pitsburga je 6. avgusta objavila informacije o nestaloj tinejdžerki, a u kasnijim izveštajima se navodi da je viđena u gradu i da koristi javni prevoz.

Devojčica je uhapšena i optužena zbog krađe u prodavnici u Biver Folsu 17. avgusta, rekao je Bajbl. U tom trenutku je dala policiji lažno ime i datum rođenja, što je navelo vlasti da poveruju da ima 18 godina.

Tinejdžerka je na kraju nekoliko puta rekla policiji da je maloletna osoba iz oblasti Pitsburga i rekli su joj da će je pustiti roditeljima. Međutim, devojčica je slagala da je beskućnica, rekao je Bajbl.

Tokom tog perioda, policija Biver Folsa je kontaktirala agencije za dečije usluge u okruzima Biver i Alegejni — gde se nalazi Pitsburg — kako bi pokušali da pronađu informacije o njoj, ali pošto je dala lažno ime, nikakvi podaci nisu pronađeni, rekao je Bajbl, ne navodeći koliko je dana provela sa odraslim zatvorenicima.

(Telegraf.rs)

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA