Kamala će prva izaći na binu, Tramp će dati poslednju izjavu: Objavljena pravila predsedničke debate kandidata

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kanal ABC njuz danas je objavio pravila prve debate predsedničkih kandidata Kamale Haris i Donalda Trampa, koja će se održati 10. septembra u 21 čas po lokalnom vremenu u Filadelfiji, u Pensilvaniji.

Moderatori će biti voditelji ABC-ja Dejvid Muir i Lindzi Dejvis, a kako se navodi u saopštenju, Haris i Tramp su pristali na pravila pre objavljivanja.

Debata će trajati 90 minuta sa dve reklamne pauze, a bacanje novčića održano je virtuelno u utorak, 3. septembra, da bi se odredilo mesto na podijumu i redosled završnih reči.

Bivši predsednik Donald Tramp pobedio je u bacanju novčića i on će dati poslednju izjavu, dok je Haris izabrala desnu poziciju na podijumu na ekranu.

Pravila podrazumevaju da kandidati ulaze po predstavljanju sa suprotnih strana bine, a prva će biti predstavljena aktuelna stranka na vlasti, odnosno Demokratska.

Nema uvodnih izjava i završne reči će trajati dva minuta po kandidatu, dok su rekviziti i unapred napisane beleške zabranjeni.

Nijedna tema ili pitanja se neće deliti unapred sa izbornim timovima i kandidatima, a Haris i Trampu će biti obezbeđena olovka, blok papira i flaša vode, piše ABC njuz.

Kandidati će imati dva minuta za odgovor na pitanje, dva minuta za protivargument protivniku i jedan dodatni minut za naknadne aktivnosti, pojašnjenja ili odgovore.

Mikrofoni će biti uključeni samo za kandidata na čijem je redu da govori i utišani kada govori drugi kandidat.

Kandidatima neće biti dozvoljeno da postavljaju pitanja jedni drugima, što će jedino biti dozvoljeno moderatorima debate.

Osoblje kampanje ne sme da komunicira sa kandidatima tokom reklamnih pauza i u sali neće biti publike.

ABC njuz dodaje da je zadatak moderatora da osigura da kandidati poštuju dobijeno vreme i pristojnu diskusiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kamala Haris prihvatila kandidaturu za predsednika SAD

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA