Ovo su žrtve pucnjave u školi u Džordžiji: Kristinu, njenog kolegu i dvojicu učenika ubio dečak (14)

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Dečak Kolt Grej (14) osumnjičen je da je u Srednjoj školi u Džordžiji ubio dvoje nastavnika i dvojicu dečaka. Povređeno je osmoro učenika i jedan nastavnik

Osumnjičeni je učenik škole Apalači u gradu Vajnderu u Džordžiji i njemu će se suditi kao odraslom.

Policija je identifikovala žrtve kao nastavnike Kristinu Irimi i Ričarda Aspivola, i 14-godišnje učenike Mejsona Šermerhorna i Kristijana Angula.

Aspivol i Irimi su predavali matematiku, s time da je Aspivol takođe bio pomoćni fudbalski trener. Devet drugih žrtava, osmoro učenika i jedan nastavnik, prevezeno je u bolnice.

''Policija je primila o poziv u napadaču s vatrenim oružjem u školi oko 10 časova i 20. minuta, a službenici su stigli na mesto događaja za nekoliko minuta. Kada su naišli na napadača, on se odmah predao i priveden je'', rekao je direktor Istražnog biroa u Džordžiji Kris Hozi.

Više policijskih izvora reklo je da je škola neposredno pred napad primila pretnju telefonom, kada je nepoznato lice reklo da će škola Vajnder biti prva od pet škola u kojima se sprema pucnjava.

Policijski zvaničnici za CNN naveli su da nije poznato ko je uputio poziv, ali da se poziv istražuje.

Za sada nije poznat ni motiv pucnjave.

FBI je prošle godine upozorio škole na osumnjičenog, objavljeno je u saopštenju agencije.

FBI je naveo da je njegov Nacionalni operativni centar za pretnje upozorio lokalne organe za sprovođenje zakona u maju 2023. nakon što je primio anonimne dojave o "onlajn pretnjama da će se izvršiti pucnjava u školi na neidentifikovanoj lokaciji i vremenu".

Agencija je rekla da su u roku od 24 sata istražitelji otkrili da pretnje dolaze iz Džordžije.

Šerifovi zamenici su intervjuisali dečaka i njegovog oca, koji su "izjavili da ima lovačko oružje u kući, ali subjekt nije imao pristup njima bez nadzora", saopštio je FBI.

Osumnjičeni, koji je u to vreme imao 13 godina, negirao je pretnje putem interneta i zvaničnici su "upozorili lokalne škole da nastave da ga prate".

"U to vreme nije postojao verovatan razlog za hapšenje ili preduzimanje bilo kakve dodatne akcije za sprovođenje zakona na lokalnom, državnom ili federalnom nivou", dodaje se u saopštenju FBI.

(Telegraf.rs)

Video: Uviđaj nakon pucnjave u gimnaziji u Sanskom Mostu: Policija sve blokirala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dax

    5. septembar 2024 | 09:06

    "Njemu će se suditi kao odraslom." Mnogo toga naša policija i sudstvo treba da nauči od Amerikanaca. Kod njih, ako ovakve policija ne strelja, onda svakako idu ili na stolicu ili dobiju tipa 10 doživotnih... A svi znamo kako je kod nas, dok se mali i*iot baškari u ludnici, ona deca su pod zemljom ili ovaj drugi kr*ten što može max 20 god da dobije...

  • Maki

    5. septembar 2024 | 11:13

    Bravo za komentar.Hocemo li,najzad da nesto promenimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA