Devojčica, koja je sedela kraj dečaka ubice, opisala šta je radio pre nego što je počeo da ubija po školi

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Lijela Sajarat, učenica srednje škole u Džordžiji, u kojoj je učenik Kolt Grej (14) danas ubio dvoje učenika i dvoje nastavnika, a devetoro ljudi ranio, ispričala je kako je sedela kraj ubice pre zločina i opisala šta je radio neposredno pre nego što je počeo da ubija po školi.

Lijela je rekla da je Kolt izašao iz učionice na početku časa algebre oko 9.45 časova. Pomislila je, kaže, da ide do toaleta, ali kako se nije vratio, pomislila je da je pobegao sa časa.

Pred kraj časa na zvučnicima u učionici čulo se kako neko govori profesoru matematike koji im je držao čas da proveri mejl.

Nedugo potom Kolt se vratio do učionice, ali su vrata već bila zaključana, pošto se automatski zatvaraju. Jedna učenica je ustala da mu otvori, ali je skočila unazad kada je videla da ima pištolj u ruci.

"Pretpostavljam da je shvatio da ga nećemo pustiti da uđe unutra i da je, kako je učionica do nas bila otključana, ušao tamo i počeo da puca", rekla je Lijela za CNN.

Tada su svi iz razreda potražili zaklon ispod klupa dok su pucnji odjekivali hodnicima.

"Čuo se jedan za drugim", rekla je učenica.

"Kada smo čuli pucanj većina se bacila na pod, jedni preko drugih smo padali. Nastavnik je pogasio svetla i svi smo bili jedni preko drugih. Ja sam navukla stolove preko nas", ispričala je potresena učenica.

Ističe da je u drugoj učinici, gde je Kolt pucao, bio njen drug.

"Mnogo je potresen. Video je kako je upucao nekog, imao je krvi po sebi, šepao je, delovao je prestrašeno", ispričala je devojčica.

Za Kolta je rekla da je bio tih i povučen, sramežljiv dečko, koji bi odgovarao na pitanja u jednoj reči. Ističe da su bili deo iste grupe na projektima.

Podsetimo, motiv pucnjave još nije otkriven.

(Telegraf.rs)

Video: Godinu dana nakon masovnog ubistva: Retrospektiva zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA