Otkriveni detalji o devojci koja je 4 godine bila zatočena i mučena: Jednom došla u Sigurnu kuću i pobegla

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Došlo se do novih saznanja u slučaju devojke, koja je četiri godine držana zatočena i brutalno je mučena u podrumu svog dečka Mateuša J.

Devojka po imenu Malgoržata (30) postala je poznata svetskoj javnosti nakon što je krajem avgusta, kada je dovedena u bolnicu zbog iščešenja ramena, lekarima ispričala da je čovek koji ju je doveo ustvari njen mučitelj i da je godinama drži zatočenu.

Međutim, sada se došlo do novih saznanja o slučaju. Naime, osumnjičeni je Malgoržatu više puta dovodio u bolnicu zbog različitih povreda, a devojka je lekarima svaki put negirala da je žrtva nasilja.

Takođe, saznalo se i da je Malgoržata, pre nego što je upoznala Mateuša, živela u Ležnu i vodila je poprilično buran život. Napuštanje kuće i problematično ponašanje dovelo je do toga da joj država oduzme starateljstvo na nad dvoje dece koje ima od ranije i da ih da na staranje Malgoržatinim roditeljima.

Malgoržata je 2019. godine ponovo nestala. Roditelji su u jednom trenutku prestali da tragaju za njom, jer su verovali da je opet samovoljno otišla, a policajac koji je bio zadužen da kontroliše njenu uslovnu kaznu pokušao je da sazna gde se ona nalazi. Veruje se da je upravo u to vreme počela da se zabavlja sa Mateušom kojeg je, kako tvrdi, upoznala preko interneta.

Saznalo se i da je 2020. godine od Mateuša potražila spas u Sigurnoj kući zbog nasilja, gde su joj pružili utočište i savetovali joj da prekine svaku vezu sa njim. Međutim, ona je pobegla iz Sigurne kuće i nikom nije rekla gde ide.

Nakon toga je završila u selu kod Gaikija u Poljskoj, gde je Mateuš živeo sa bolesnim roditeljima. Prema njenim tvrdnjama, Mateuš ju je zaključao u podrum gde ju je stalno tukao, silovao i mučio.

Međutim, nekoliko puta ju je Mateuš zbog povreda koje bi joj nanosio vodio u bolnicu u Glogovu. Lekari su sumnjali da je Malgoržata žrtva psihičkog i fizičkog nasilja.

"Žena je dolazila kod nas sa povredama koje su ukazivale da je žrtva nasilja. Svaki put bismo razgovarali sa njom o toj temi, a ona se klela da je niko ne bije i ne zlostavlja. Kategorički je odbijala da obavestimo vlasti", navela je Eva Todorov, portparolka bolnice.

Kako je istakla Todorov, bez Malgoržatinog pristanka, lekari su bili nemoćni da bilo šta učine. Nisu po zakonu smeli da obaveste policiju, jer je u pitanju punoletni pacijent, koji je sposoban da se brine sam o sebi.

Da je žrtva zlostavljanja priznala je tek kada je poslednji put dovedena u bolnicu, sa ozbiljnom povredom ramena. Tada je Mateuša optužila za najgore zlostavljanje.

Tvrdi da ju je on izgladnjivao, da je bila zaključana, bez pristupa hrani, vodi, toaletu. Da je držana bez struje, telefona, televizora... Optužila je Mateuša da ju je tukao rukama i nogama i raznim predmetima.

Tvrdi da ju je gušio, zavrtao ruke, čupao joj kosu.

Navodi i da je godinama bila izolovana od svih, da ju je kontrolisao, ponižavao i vređao. Povremeno bi je puštao da izađe iz podruma i to sa džakom na glavi, kako ne bi znala gde se nalazi.

Mateuš J. (35), koji je uhapšen odmah nakon prijave, odlučno negira optužbe, a njegovi roditelji tvrde da nisu imali pojma da je na njihovom imanju žena držana zatočena i da je mučena.

Malgoržata je i dalje u bolnici, a lekari ne daju nove informacije o njenom zdravstvenom stanu.

(Telegraf.rs)

Video: Jelica ima poruku za žene koje trpe nasilje: Suze žene koja je silovana sa 16 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA