Bebu Miu hteli da ukradu, posle rođenja joj ubili baka Marinu i mamu: Podignuta optužnica protiv bračnog para

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Beba Mia imala je svega pet nedelja, kada je par iz Ukrajine, pokušao da je ukrade u Nemačkoj. Na svu sreću, malena je spasena, ali su otmičari, u pokušaju da kidnapuju devojčicu, ubili njenu majku Margaritu (27) i baka Marinu (51).

Sada je podignuta i optužnica u kojoj se navodi da su ukrajinski par, Ina O. (44) i Marko O. (43), ubili Margaritu i Marinu.

"Nakon završetka istrage velikih razmera, tužilaštvo u Manhajmu je podiglo optužnicu protiv 44-godišnje žene i 43-godišnjeg muškarca zbog sumnje da su u dva navrata ​​izvršili ubistvo, kao i otmicu maloletnog deteta", navodi se u saopštenju, piše Daily mail.

Motiv za otmicu i dva svirepa ubistva bila je "dugo neostvarena želja za ćerkom", naveli su tužioci u Manhajmu u saopštenju. Inače, Ina i Marko već imaju tri sina.

Na suđenju je rečeno da je par planirao da kidnapuje Margaritino novorođeno dete Miu, kada je imala samo pet nedelje, i da su zbog tog cilja ubili njenu majku i baku. Oni su želeli da devojčicu odgajaju "kao svoju".

Inače, Margarita i Marina su bile izbeglice iz Ukrajine koje su došle u Nemačku.

Kako je sve počelo?

Planiranje je počelo najkasnije u martu 2023. Da bi to uradila, Ina se pridružila ukrajinskoj grupi za podršku izbeglicama na Telegramu, preko koje je u januaru 2024. godine stupila u kontakt sa 27-godišnjom Ukrajinkom kojoj je bila potrebna prevodilačka pomoć tokom rođenja deteta. Žena je od samog početka bila u kontaktu sa Margaritom kako bi joj na kraju ukrala bebu.

Otmica bebe,  Margarita R. Foto: Privatna arhiva


Odluka o ubistvu porodilje, kao i njene 51-godišnje majke, koja je živela u izbegličkom prihvatilištu, doneta je početkom februara 2024. godine nakon rođenja deteta. Kako se navodi, da bi izvršio plan zločina, par je tajno davao sedativ obema ženama dok su bile zajedno u restoranu uveče 6. marta.

Kada se Marina razbolela, par je prvo odveo njenu ćerku i unuku kući, pretvarajući se da odvodi baku u bolnicu, ali se umesto toga odvezao do jezera u Bad Šenbornu, gde ju je muškarac izbo nožem najmanje četiri puta. Žrtva je neidentifikovanim predmetom udarena u glavu, od čega je 51-godišnja žena ubrzo umrla.

Ubili Marinu i Margaritu

Par je zatim pokupio 27-godišnju Margaritu i njenu bebu, pod izgovorom da je ženina majka doživela srčani udar i da je u bolnici, i odvezli ih u Hokenhajm, gde je muškarac udario ženu, koja je još uvek bila pod uticajem lekova, najmanje tri puta nepoznatim predmetom po glavi.

Od posledica kraniocerebralne traume odmah je nastupila smrt, nakon čega su ubice zapalile telo žrtve i vratile se kući sa bebom.

Podsetimo, telo njene majka Margarite (27) pronađeno je 7. marta u reci Rajni, a policija je odmah zaključila da je reč o ubistvu jer je imala povrede po telu. Odmah se krenulo u potragu za bakom Marinom (51) i bebom, a devojčica je tek pronađena u sredu 13. marta. Baka Marina je pronađena nekoliko dana kasnije.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA