Veliki napad na Kijev i Lavov, odjekuju eksplozije: Rusija lansirala rakete, poljski avioni u pripravnosti

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Ruske snage su lansirale rakete i dronove na Kijev i Lavov, na zapadu Ukrajine, nedaleko od granice sa Poljskom, saopštile su danas ukrajinske vlasti, dok se poljski vojni avioni nalaze u stanju pripravnosti.

Očevici su za Rojters rekli da su čuli nekoliko eksplozija na periferiji Kijeva i Lavova, a tvrde da je u pitanju aktiviran sistem PVO.

Ukrajinski vojni zvaničnici rekli su da su odbrambene jedinice angažovane na odbijanju napada, a regionalni guverner Lavova Maksim Kozicki je dodao da su u Lavovu oštećene stambene zgrade.

"Da, jako je glasno", rekao je regionalni guverner Lavova Maksim Kozicki putem Telegrama.

Istovremeno, Poljska je danas podigla vojne avione po treći put za osam dana kako bi osigurala bezbednost svog vazdušnog prostora, navodi britanska agencija.

''Ovo je još jedna veoma naporna noć za ceo sistem PVO u Poljskoj zbog uočene aktivnosti dalekometne avijacije Ruske Federacije koja izvodi udare“, saopštio je vojni štab te zemlje na mreži X.


To dolazi nakon što su ruske snage juče pogodile vojni institut u ukrajinskom gradu Poltavi sa dve balističke rakete u najsmrtonosnijem napadu u ratu ove godine, usmrtivši, prema ukrajinskim vlastima, 50 i ranivši stotine drugih.

Ukrajina se nalazi pod upozorenjem o vazdušnom napadu od nešto nakon ponoći, a takođe je izdato posebno upozorenje o raketnim udarima na Lavov.

Rusija se još nije oglasila o napadu na Poltavu. Moskva je više puta poručila da cilja ukrajinsku vojnu, energetsku i saobraćajnu infrastrukturu, a ne civile.

Rusija je poslednjih desetak dana napadala Ukrajinu sa stotinama projektila i bespilotnih letelica, a neki ruski vojni blogeri smatraju da je to odgovor Moskve na nedavni upad Kijeva na rusku teritoriju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ukrajinci srušili još jedan most u Rusiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    4. septembar 2024 | 07:43

    Што више уништених западних инструктора, то боље:)

  • top

    4. septembar 2024 | 07:51

    Hoce Poljska u rat. Sta radi NATO boze moj .

  • Biolab

    4. septembar 2024 | 07:31

    Veliki broj zapadnih bio laboratorija zadovoljno "trlja ruke" jer računa da će zbog nedostatka muških stanovnika Ukrajine, uspeti da po završetku rata proda zamrznute spermatozoide za razvoj ukrajinske nacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA