Bivša austrijska ministarka, koja je plesala sa Putinom na svojoj svadbi, postala njegov ambasador za tigrove

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Karin Knajsl (59), bivša ministarka spoljnih poslova Austrije, koja je postala svetski poznata nakon što je plesala sa Vladimirom Putinom na svojoj svadbi, sada ima novu funkciju!

Ona je, kako prenosi "Politico", postala Putinov ambasador za zaštitu Sibirskih tigrova. Ona će pomagati Centru za tigrove Amuru, ruskoj  organizaciji za očuvanje prirode osnovanoj na inicijativu predsednika Putina.

"Ona ima mnogo iskustva. Naime evropsko iskustvo ophođenja prema prirodi, pomaganja ugroženim vrstama i kao niko drugi razume koliko je to teško i kakve velike napore ulaže Ruska Federacija", rekao je Sergej Aramilev, direktor centra.

Karin Knajsl, koja živi u Rusiji, imenovana je za ambasadora dobre volje i usredserdiće se na zaštitu Sibirskog tigra, nekad česte vrste u severnoj Aziji čija se brojnost smanjila.

Karin Knajsl je bila austrijska šefica diplomatije između 2017. i 2019. Služila je u vladi na čijem čelu je bila ekstremno desničarska Slobodarska partija, iako nije bila član stranke.

Ona je u junu na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekla da je srećna zbog nove prilike da živi i radi u Rusiji. Ona je aktivna u verbalnoj podršci Rusiji. U julu na jednom sastanku pod okriljem Ujedinjenih nacija ona je pozvala da se prekine sa isporukom oružja Ukrajini.

(Telegraf.rs)

Video: Putin zvanično pripojio četiri ukrajinske teritorije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA