Bela kuća: Ubistva talaca u Gazi pokazuju da hitno mora doći do dogovora

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ubistvo šestoro talaca koje je Hamas držao u zarobljeništvu u Pojasu Gaze, a čija su tela pripadnici izraelske vojske izvukle tokom vikenda, naglašava koliko je hitno da se postigne sporazum o prekidu vatre u enklavi i oslobađanju preostalih zarobljenih, saopšteno je danas iz američke Bele kuće.

''Ono što se dogodilo tokom vikenda jasno pokazuje koliko je važno da se ovo uradi što je pre moguće'', rekao je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi, dodajući da je za smrt talaca odgovoran Hamas, prenosi Rojters.

Kirbi je istakao da SAD radi na novom predlogu dogovora o prekidu vatre, ali da neće forsirati koncept ''uzmi ili ostavi''.

''Radimo na predlogu koji će obezbediti oslobađanje preostalih talaca i uključiće masovnu i trenutnu pomoć za narod Gaze i takođe rezultirati prekidom borbi. Još smo u stalnim konsultacijama sa Katarom, Egiptom i Izraelom, i naravno, Katar i Egipat su u kontaktu sa Hamasom, a mi ćemo učiniti sve što možemo'', rekao je Kirbi.

Američki predsednik Džozef Bajden juče je izjavio da premijer Benjamin Netanjahu mora da učini više da bi postigao sporazum o prekidu vatre.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Festival je bio kao "mali Vudstok", a onda je uleteo Hamas: Major David Baruh

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA