"On je grmalj od čoveka, ujeo ga je komarac i sad više ne može ništa": Insekt mu preneo tri opasna virusa

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Muškarac iz Nju Hempšira bori se za život i sve to zbog ujeda komarca.

Džo Kejsi (54) testiran je pozitivno na čak tri virusa koje prenose komarci, uključujući i Istočni konjski encefalitis i virus Zapadnog Nila.

"On mi je kao brat. Veoma je teško, pogotovo jer ga je zarazio komarac. Pozitivan je na virus Zapadnog Nila, EEE i još jedan encefalitis, a doktori ne znaju da kažu od kog virusa mu je tako loše", rekla je za medije Kejsijeva snaja Anđela Barker, jedva suzdržavajući suze.

Ona je rekla da je Kejsi počeo da se oseća loše početkom avgusta. Sada mu otiče mozak, u bolnici je i jedva komunicira.

"Moj dever nije mali čovek, i kad vidite nekog koga volite da bude toliko bolestan kao što je on i da ne može da govori, da se pomera već tri nedelje je prestrašno", kaže Anđela.

Kejsi i njegova supruga Kim imaju četvoro dece. Nadaju se da će Kejsi biti dobro, ali su svesni da je dug oporavak pred njim. Zbog toga su pokrenuli humanitarnu akciju, kako bi prikupili novac.

"Ovo može svakom da se desi"

"Njemu će biti potrebna celodnevna nega, rehabilitacija i moramo da nađemo način da pomognemo porodici. Njega je samo ujeo komarac, ovo može svako da se dogodi", rekao je Barker.

Mediji pišu da je jedan muškarac, star svega 41 godinu, preminuo nakon što je oboleo od EEE-a.

Ministarstvo zdravlja Nju Hempšira saopštilo je da je u Kensingtonu registrovan najmanje jedan komarac pozitivan na EEE. Grad je poslao upozorenje građanima da je podignut nivo pretnje.

"Budite bezbedni, sakrijte se, nanosite repelente, prskajte sprej protiv buba. To se može dogoditi svakome, a to je najstrašnija stvar. Budite oprezni i preduzmite odgovarajuće mere predostrožnosti", rekla je Anđela.

(Telegraf.rs)

Video: I krpelji i buve izazivaju tegobe i bolesti kod pasa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA