Tramp o dešavanjima nakon atentata i uticaju na kampanju: "Bog me je spasio jer želi da ja spasim ovu zemlju"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Šest nedelja nakon što mu je metak okrznuo uho, bivšui predsednik SAD i aktuelni republikanski kandidat Donald Tramp ispričao je u intervjuu za Daily Mail da napad na njega nije ostavio mentalne ožiljke i da nije imao potrebe za psihološkim savetovanjem.

"Nekoliko ljudi me je pitalo da li sam to učinio, ali nisam. To je neverovatno", rekao je Tramp.

On je zatim opisao da mu je taj trenutak poomgao da iskristališe važnost njegove političke misije. U trenutku kada se dogodio atentat u Pensilvaniji, Trampova kampanja bila je u punom jeku.

Nedelju dana nakon napada nastavio je sa predizbornim aktivnostima, prvo u zatvorenom prostoru, a zatim i na otvorenom ali uz korišćenje neprobojnog paravana.

Tramp je u intervjuu rekao da nije patio od flešbekova, da nije imao noćne more koje su povezane sa napadom.

"Ne razmišljam mnogo o tome. Ne želim da razmišljam o otme. Zaraslo je", rekao je Tramp.

On je intervju vodio u fotelji svog doma u Mar-a-Lagu, koji služi i kao sedište njegovog političkog štaba.

Njegovo solidno vođstvo u predizbornim anketama nestalo je kada je aktuelni predsednik SAD Džo Bajden odlučio da se povuče i prepusti mesto kandidata Kamali Haris.

Uprkos tome, Tramp je rekao da ne može da odbaci ideju da ga je nešto božansko spasilo u pravom trenutku. U momentu kada je napadač pucao, Tramp se okrenuo u stranu kako bi pogledao grafikon. Upravo taj potez mu je spasio život.

"Voleo bih da mislim da je to Bog. Bog to radi jer želi da spasi Ameriku. On vidi šta se dešava. Bog vidi šta se sve dešava u SAD. Nama kao državi ide loše. Čak i po pitanju religije stojimo loše. Nije to bila samo sreća, ja želim da kažem da me je Bog spasio, jer ja mogu da spasim ovu zemlju. Nadam se da je to tačno", rekao je Tramp.

Tramp je tokom intervjua rekao da je zadovoljan u kom smeru ide njegova kampanja, a nedavno ga je podržao i Robert Kenedi Junior.

(Telegraf.rs)

Video: Gori auto u Vodovodskoj ulici: Dramatičan snimak iz Žarkova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA