Turista (36) pao s balkona u Španiji tokom nenormalnog izazova: Objavljene i krajnje bizarne tabele sa žrtvama

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na Majorci, Menorci i Ibici posebno je popularan "sport" koji je veoma opasan po život, takozvani "balkoning". Ove sezone poginule su dve osobe, a više ih je povređeno. Ovoj drugoj grupi pridružio se jedan nemački turista, koji je pao sa drugog sprata i izgubio više zuba.

Smrtonosna upornost turista na Balearskim ostrvima da u često pijanom stanju prelaze s jednog na drugi balkon, rizikujući pritom svoje živote, dovela je do organizovanja bizarnog izazova koje je dovedeno na nivo "takmičenja" koje ima i svoju tabelu.

Kako je danas javio Bild, dotični Nemac (36) je pred očima zapanjenih prolaznika sa balkona na drugom spratu pao u grm ispred hotela na Majorci. Grane su donekle ublažile pad, ali je nakon toga udario glavom o trotoar. Pri udaru izgubio je nekoliko zuba.

Pijan prelazio sa jednog balkona na drugi

Prema rečima očevidaca, muškarac, obučen samo u plave kupaće gaće, penjao se preko ograde balkona na drugom spratu hotela, a izgledalo je da je pijan. Kada je pokušao da se popne na susedni balkon, izgubio je ravnotežu.

Na snimku se navodno vidi kako sav krvav pokušava da se ponovo uspravi nakon pada. Međutim, na kraju je zbunjen ostao da sedi na tlu. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu, a njegovo zdravstveno stanje nije poznato.

"Balkoning" – fenomen na Majorci

Iza ovog incidenta stoji smrtonosni "sport" koji ima sve više pratioca na društvenim mrežama - takozvani "balkoning".

Tokom takozvanog "balkoninga" – penjanja sa jednog hotelskog balkona na drugi – pijani turisti se igraju često sa svojim životima. U hotelima na Balearskim ostrvima često dolazi do teških, povremeno i smrtonosnih padova.

"Federació Balear de Balconing" (Balearska balkoning federacija), očigledno satirična ekipa koja beleži ove bizarne nesreće, na društvenim mrežama je objavila post o nesreći nemačkog turiste na Majorci:

"Nemačka je spremna da se bori za zlatnu medalju u BalconLeague24 do kraja, čak i ako je to bude koštalo zuba."

Dvoje mrtvih ove sezone

Ove godine, grupa "Federació Balear de Balconing" na Ibici, Menorci i Majorci broji žrtve. Na njihovoj tabeli vode Britanci sa osam poena - dva se dodeljuju za smrt, a po jedan za svakog povređenog "balkonistu".

Prema tabeli, dvoje britanskih "balkonista" je poginulo, dok su četiri teže povređena.

Na drugom mestu su Nemci sa sedam poena.

Fanovima ove bizarne lige smrt i povrede njenih "učesnika" nisu previše bitne. Štaviše, pozvali su ih na finalni sprint do kraja sezone:

"Već je septembar i Englesku i Nemačku deli samo jedan poen. Sve je još otvoreno i izgleda da niko ne želi da popusti."

Ko će biti neslavni šampion znaće se na kraju ove turističke sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Jež pije vodu na Slaviji: Prolaznici zastaju, on se ne pomiče

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA