U vrtiću gde je vaspitačica ugušila bebu u vreći za pasulj jer "nije prestajala da cvili" otkriven novi užas

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Rebeka Gregori (25) osuđena je na zatvorsku kaznu zbog zanemarivanja i zlostavljanja četvoro dece u igraonici u Velikom Mančesteru.

Žena je u vreme nesreće radila u vrtiću Tini Toes Children's Dai u Stokportu, gde je devetomesečna Ženeviv Mihan umrla u maju 2022. godine.

Za devojčicinu smrt je ranije optužena Kejt Rouli (37), koja je osuđena na 14 godina zatvora u maju 2024. godine, nakon što je sud čuo kako je rekla bebi da "prestane da cvili" i vezala je za vreću za pasulj kao kaznu što nije spavala dovoljno dugo.

Policija Velikog Mančestera je kasnije saopštila da je Rebeka optužena za krivična dela koja nisu povezana sa Ženevievinom smrću. Međutim, za zlodela koje je činila Rebeka, saznalo se tokom istrage za smrt bebe.

Ona je uhapšena u novembru 2023. godine kada su detektivi pregledali sve snimke sa nadzornih kamera u okviru prvobitne istrage o Ženevievinoj smrti, piše Mirror.

Na snimku je zabeleženo Rebekino užasno ponašanje prema četvoro dece, od koga je jednom gurala glavu nadole, grubo ga stavljala na pod i pretila da će ga udariti nogom u glavu. Drugo dete je tako čvrsto povila da nije moglo da se pomeri, a kada je videla da je mališan uznemiren, ona ga je gurnula sprečavajući ga da se kreće.

Ona se izjasnila krivom po četiri tačke za namerni napad, zlostavljanje, zanemarivanje i napuštanje dece na način koji bi mogao izazvati nepotrebnu patnju.

Ona je danas osuđena na tri godine zatvora.

"Svako ko čuje detalje ove istrage ne može ne da mu pozli neopreznim postupcima Rebeke Gregori", rekao je detektivka Natali Petit.

"Ona je znala da su njeni postupci daleko iznad ispravnih profesionalnih standarda, ali nije preduzela razumne korake da zaštiti ovu decu. Ovo je bila mučna istraga koja je otkrila nekoliko neprihvatljivih ponašanja i praksi u vrtiću Tini Toes", dodala je.

Ona je istakla da su blisko sarađivali sa Državnim tužilaštvom kako bi izgradili ovaj slučaj, a sve u cilju prave osude.

"Rebeki Gregori je poverena briga o najmlađoj deci u vrtiću u kojem je radila sedam godina", istakla je Karen Tongue, specijalni tužilac.

"Način na koji je razgovarala sa njima bio je zaista užasan i ja sam šokirana i ožalošćena namernim zlostavljanjem dece. Roditelji bi trebalo da mogu da smeste svoju decu u vrtiće znajući da će biti negovana i zbrinuta. Slučajevi kao što je ovaj će narušiti poverenje između roditelja i vaspitača", dodala je.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA