Dečak (4) pao sa četvrtog sprata i preživeo: Ova dva neverovatna detalja spasila su mu život

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dečak od 4 godine iz rumunskog grada Buzaua čudom je preživeo pad sa četvrtog sprata zgrade.

Jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da se dogodi nesreća. Dok je bio sa bakom i sestrom u kući, četvorogodišnji dečak se popeo na sto pored prozora, nagnuo se preko prozorske daske i skliznuo sa četvrtog sprata. Vatrogasci su ga pronašli na krovu terase.

"Bio je svestan i imao je više povreda na licu", kaže Ajoanei Robert Stefan iz Inspektorata za vanredne situacije Buzaua.

Kako navodi Antena Observator, više žica za veš na koje je naleteo usporilo je pad, a udarac je bio ublažen izolacijom terase.

Sreća dečaka bila je i u tome što je terasa izolovana slojem stiropora, pa je udarac bio ublažen.

"Bila je to delić sekunde. Čula sam ga kako plače ovde, i uspaničila sam se. Bili smo preplašeni. Pozvali smo sve hitne službe", rekla je jedna komšinica.

"Pad mu je ublažen, inače bi mogao da se odbije dole, na onaj panj tamo, bio bi užas. Ne bi preživeo", pričaju komšije.

Dečak je hitno prebačen u Okružnu bolnicu u Buzauu. Zbog teških povreda glave i udova, lekari su odlučili da ga prebace u Bukurešt.

"Pacijent je svestan. Ima više povreda na glavi, torako-abdominalne kontuzije. Stabilan je u pogledu vitalnih funkcija. U toku su dodatne pretrage", kaže Adrian Zoican, lekar iz Jedinice za prijem hitnih slučajeva Buzaua.

Roditelji dečaka su se venčali tokom vikenda i ostavili njega i njegovu sestru kod bake i deke da bi otišli na medeni mesec. Kada je čula vest, majka dečaka se odmah vratila kući. Žena je prevezena u bolnicu nakon što je doživela napad panike. Policija sada istražuje kako bi utvrdila šta se tačno dogodilo.

(Telegraf.rs)

Video: Jež pije vodu na Slaviji: Prolaznici zastaju, on se ne pomiče

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA