Poznat uzrok smrti Nede i njenog muža sa superjahte milionera, koja je potonula kod Sicilije

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Obdukcije su obavljene nad dvema žrtvama koje su se udavile kada je superjahta "Bayesian" potonula prošlog meseca tokom oluje kod Sicilije i odnela sedam života.

Među poginulima su milioner Majk Linč (59) i njegova ćerka Hana (18), koja je trebalo kasnije ovog meseca da krene na Oksford. Njegova supruga Anđela, Hanina majka, preživela je zajedno sa 14 drugih putnika nakon što je jahta vredna više od 30 miliona evra potonula kod obale italijanskog ostrva Sicilije 19. avgusta.

Prve obdukcije obavljene su nad telima advokata Krisa Morvila i njegove supruge Nede, i potvrđeno je da su oni umrli od "atipičnog utapanja", rekli su izvori u ponedeljak.

Nije bilo znakova nikakvih drugih povreda, dok će obdukcije drugih žrtava biti obavljene tokom nedelje, prenosi Daily mail.

Sve žrtve bile su putnici osim brodskog kuvara Rekalda Tomasa.

Njegovo telo je prvo izvučeno nakon što je jahta potonula.

Tri člana posade su trenutno pod istragom u Italiji zbog sumnje na višestruko ubistvo iz nehata i izazivanje brodoloma, uključujući kapetana Džejmsa Katfilda.

Na jahti je u trenutku nesreće bilo 22 ljudi, među kojima je bio i Metju Grifits (22), koji je preživeo. On je te noći bio na dužnosti i rekao je da su članovi posade uradili sve što su mogli da spasu ljude na jahti.

"Probudio sam kapetana kada je vetar bio 20 čvorova. Naredio je da se probudi svi ostali. Brod se nagnuo i bačeni smo u vodu. Onda smo uspeli da se vratimo i pokušali da spasemo one koje smo mogli", dodao je on, opisujući događaje kobne noći.

Dodao je da su spasili i majku i malu devojčicu, misleći na putnicu Šarlot Golunski i njenu jednogodišnju ćerku. Ukupno je 15 ljudi preživelo brodolom.

Hannah and her father Mike Lynch Foto: Porodična arhiva

Linč, nekada nazvan "Britanski Bil Gejts“, pozvao je prijatelje i porodicu na brod u Italiji da proslavi svoju nedavnu oslobađajuću presudu u velikom slučaju prevare u SAD.

Njegovo telo pronađeno je u četvrtak, 22. avgusta, a telo njegove ćerke Hane dan kasnije.

Italijanske vlasti kažu da podaci crne kutije pokazuju da je sidro jahte popustilo u ponedeljak nešto pre 4 sata ujutro nakon što se brod "opasno zatresao" tokom žestoke oluje.

(Telegraf.rs)

Video: Izvučeno još jedno telo iz potonule jahte "Bayesian": Tragičan kraj potrage kod obala Sicilije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA