"Morali su da zagreju ruke, nisu smeli da nose parfem": Horor detalji sa suđenja 51 muškarcu za silovanje žene

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Čak 10 godina, Dominik P. (71) je svoju ženu Žizelu (72) podvodio i dozvolio da je siluju desetine stranaca u njihovom bračnom krevetu nakon što ju je drogirao. Ukupno 51 navodni silovatelj, zajedno sa njenim suprugom, nalazi se na suđenju u Avinjonu u Francuskoj. Svakom od njih preti 20 godina zatvora.

Prvog dana suđenja javni tužilac i neki od 60 branilaca želeli su da isključe javnost: reč je o "ekstremnom nasilju". Međutim, advokat Žizele P. to je odbio u njeno ime.

"Želi da svi znaju šta je doživela", rekao je on, nakon čega je sud odlučio da suđenje ostane otvoreno za javnost.

Perverzne fantazije penzionera iz zajednice Mazan u južnoj Francuskoj u kojoj živi 6.200 ljudi, koje je ostvarivao nad svojom bespomoćnom suprugom, sada će biti ispitane tokom 69 dana suđenja.

Prema pisanju lista Liberation, Dominik P. je navodno razgovarao sa doktorom o ovim bolesnim fantazijama tokom istrage.

Drogirao suprugu pilulama za spavanje

U početku je Dominik P. drogirao svoju suprugu pilulama za spavanje kako bi je mogao zlostavljati "određenim seksualnim praksama koje je ona odbila". Tada je otkrio da je "uživao kada je video da mu neko drugi dodiruje ženu".

Koristio je internet forume da pozove strance u njihovu spavaću sobu da mu siluju ženu. Neki su to uradili jednom, neki više puta. Nisu smeli da se parkiraju ispred kuće, da nose parfem ili da puše da komšije i supruga ne bi primetili.

Gisele Pelicot Foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia


Ipak, stalna anestezija koju je penzioner davao svojoj supruzi, uglavnom uz pomoć sedativa, nije prošla bez posledica.

"Jednog jutra probudila se u panici sa novom frizurom, ne shvatajući kako je to moguće", rekao je Stefan Babono, advokat Žizele P., preneli su francuski mediji.

Otišla je kod svog frizera, koji je potpuno zgrožen odgovorio da je tek juče bila kod njega. Žizela se toga nije sećala.

Porodica je mislila da Žizela ima Alchajmerovu bolest

Tokom 10 godina posetila je nekoliko doktora, uvek u pratnji supruga, koji je uvek objašnjavao gubitak svesti i zamračenje kao znak stresa. Rođaci su čak strahovali da Žizela pokazuje prve znakove demencije.

Njen muž je na kraju osuđen nakon što je snimao ženama ispod suknje u supermarketu. Policija je tada pogledala u njegov kompjuter i otkrila da je Dominik snimio silovanja svoje supruge i pažljivo kategorizovao video snimke na svom kompjuteru. Ovo je omogućilo istražiteljima da dokažu 92 zločina i identifikuju 51 osumnjičenog. Sada im se zajedno sudi.

Njih dvoje su bili par 50 godina. Žizela je podnela zahtev za razvod braka i sada se u sudnici suočava sa svojim silovateljima.

Osumnjičeni silovatelji uglavnom obični ljudi

Njihova imena su Pol, Džozef, Patrik... Oni su vatrogasac, biznismen, vodoinstalater. 51 uglavnom običan muškarac, između 21 i 68 godina, za koje se sumnja da su silovali istu ženu.

Pre silovanja, morali su da zagreju svoje ruke u vrućoj vodi kako se žrtva ne bi probudila.

Mnogi od osumnjičenih su oženjeni, očevi, samo nekoliko njih ima prethodne osude. Neki od optuženih rekli su da su mislili da je u pitanju igra, da je žena želela da se to desi na taj način. Suprug Dominik to negira, tvrdeći da je svaki posetilac znao da je njegova žena drogirana.

Suđenje će trajati 69 dana, a presuda se očekuje u decembru.

(Telegraf.rs)

Video: Jelica ima poruku za žene koje trpe nasilje: Suze žene koja je silovana sa 16 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA