Jezivo: "Poljski Fricl" 4 godine i mučio devojku u štali! Otkriveno zašto roditelji nisu tragali za ćerkom

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Čitav svet potresla je priča o devojci, koja je četiri godine bila zatočena u jednoj štali u Poljskoj i trpela najjezivije fizičko i seksualno nasilje. Njenog otmičara Mateuša J. (35) mediji su već prozvali "poljskim Jozefom Friclom", jer je nesrećnoj devojci napravio i dete!

Stravična priča se saznala nakon što je Mateuš uhapšen u sredu, a sada su isplivali potresni detalji života devojke, koja je postala njegov zatočenik kada je imala samo 26 godina. Četiri duge godine niko o njoj ništa nije znao, a nije je ni tražio. Čak ni roditelji!

Devojka po imenu Malgoržata bila je zatočena u poljskom selu Gaika, koje broji oko 200 duša. Ona je bila držana četiri godine u jednoj štali, na starom imanju na periferiji, gde je Mateuš J. živeo sa svojim bolesnim roditeljima.

Tamnokosa Malgoržata je iz malog grada oko 50 kilometara od Gaikija. Bila je u srednjim dvadesetim kada je upoznala Mateuša J. preko portala za upoznavanje početkom 2019. Na sastanku nekoliko meseci kasnije, zaključao ju je u pomoćnu prostoriju bivše ergele, u potpunom mraku. Kada je tačno postala njegov zatočenik i dalje nije nije jasno. Tužilaštvo govori o "otprilike četiri godine" tokom kojih je devojka držana u nehumanim uslovima, bez pristupa vodi, struji, toaletu...

Prema rečima javnog tužioca, Mateuš J. je mladu ženu udarao pesnicom i raznim predmetima po licu. Devojku je izgladnjivao, mučio i silovao... Navodno ju je nekoliko puta sa slomljenim udovima odvodio u bolnicu u Novu Solu. Zašto tad niko nije reagovao, nije jasno.

Mediji pišu da joj je napravio i dete, koje je dato na usvajanje čim se rodilo. Porodila se u bolnici, ali navodno ništa nije delovalo sumnjivo.

"Nisam mogla doktorima da kažem istinu, plašila sam se, a on mi je zapretio da će biti još gore ako se žalim“, kaže sada 30-godišnjakinja za poljski novinski portal „MiGlogov“.

Ona još uvek ne zna gde je tačno bila zatočena.

"Stavio mi je povez tako da nisam mogla da vidim gde živimo dok me je vodio u bolnicu. Ista stvar se dešavala kada me je uveče vodio da se operem. Ponekad bi me samo polio vodom iz creva, ali ako bih bila poslušna, dobila bih toplu vodu“, rekla je sada slobodna Malgoržata za portal.

Svog otmičara se rešila tako što je 27. avgusta, kada ju je njen mučitelj ponovo odveo u bolnicu, skupila hrabrost i lekarima ispričala kroz šta prolazi. Istog dana je Mateuš uhapšen.

Ono što je pak bila nepoznanica jeste zašto niko za njom godinama nije tragao.

"Bila je to divna ljubav"

Malgoržata je ispričala i kako nikad nije posumnjala da ovako nešto može da joj se dogodi. Mateuša je upoznala na onlajn platformi, dugo su se dopisivali i ona se zaljubila.

Ispričala je kako je to bila divna ljubav i da nije ni posumnjala da bi joj Mateuš ovako nešto uraditi kada ju je pozvao da dođe u njeno selo.

U vreme kada su se upoznali Malgoržata je već imala dvoje dece, koji sada imaju 7 i 9 godina. Deca su, izgleda, još od ranije ostala da odrastaju uz Malgoržatine roditelje. A, kako su neposredno pre otmice imali veliku svađu sa ćerkom, jednostavno su mislili da je odlučila da prekine svaki kontakt i nisu je ni tražili.

Prema navodima medija, Malgoržata ne želi da se vrati kod roditelja, a sada vlasti pokušavaju da joj obezbede stan gde će moći da se oporavlja. Stalno je pod nadzorom psihologa i stručnih lica, kako bi joj se pomoglo da što lakše i brže prebrodi traume kroz koje je prošla.

Nije poznato da li je izrazila želju da vidi svoju decu.

(Telegraf.rs)

Video: Hronologija krvavog pira koji danima potresa ceo region

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA