Divljao u BMW-u i usmrtio druga: Mladić optužen za ubistvo u Detroitu

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kirnan Tag (16) optužen je za ubistvo zbog izazivanja saobraćajne nesreće tokom opasne vožnje, u kojoj je poginuo njegov prijatelj.

Nesreća se dogodila prošlog novembra u Detroitu, kada je Tag vozio brzinom od 169 kilometara na sat (što je četiri puta više od dopuštene brzine), izgubio kontrolu nad majčinim BMW-om i udario u stub i drvo. Tag je preživeo, ali njegov suvozač Flin Makrel (18) nije. Lokalna policija je objavila kompilaciju snimaka nastalih svega nekoliko dana pre kobne nesreće, na kojima se vidi kako Tag divlja BMW-om.

Roditelji poginulog tinejdžera smatraju da je njegova smrt mogla biti sprečena da je Tagova majka, Elizabet Puleo-Tag, zabranila korištćnje njenog BMW -a. Tvrdili su da je bila svesna Tagove sklonosti brzoj vožnji jer ga je pratila putem aplikacije Life360 i nekoliko puta ga upozoravala putem poruka.

"Svaka razumna osoba bi preduzela nešto, poput oduzimanja ključeva, ali ona to nije učinila, i zato je naš sin mrtav", izjavio je Tad Makrel u emisiji "Good Morning America".

Porodica zahteva da i Tagova majka bude kažnjena za nesreću. Policija istražuje poruke u kojima je upozoravala sina zbog brze vožnje. U jednoj poruci, poslatoj dva meseca pre nesreće, napisala mu je: "Uspori, odmah! Imam snimke kako voziš 198 kilometara na sat, to me plaši..."

Uprkos tim upozorenjima kupila mu je novi, snažniji BMW nekoliko nedelja kasnije i nastavila da mu dopušta da ga vozi.

Tag nije imao samo istoriju prebrze vožnje, već je zabeleženo i nekoliko napada na majku. U jednom incidentu udario je majku i ugrizao je za ruku. U drugom slučaju je razbio sto jer nije htela da mu da ključeve automobila.

(Telegraf.rs)

Video: Brza vožnja po snegu je samoubilačka ideja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA