Pao helikopter u Rusiji: U njemu bile 22 osobe, među njima i blagajnik fudbalskog saveza sa ženom?

 
J. V.
J. V.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ruski helikopter s 22 osobe nestao je u blizini vulkana na poluostrvu Kamčatka na dalekom istoku zemlje, prema rečima lokalnog guvernera.

Helikopter Mi-8T imao je 19 putnika i tri člana posade pre nego što je danas nestao, izjavio je guverner Vladimir Solodov. Helikopter je poleteo s mesta u blizini vulkana Vačkazec u regionu i putovao prema selu Nikolajevka.

U regionu Kamčatka, gde je helikopter leteo, bila je niska vidljivost, rosulja i magla, pišu ruski mediji. Operativne službe su izjavile da posada nije prijavila nikakve kvarove.

Nakon što je helikopter nestao, u potragu su poslati helikopter i kopnena spasilačka ekipa. Pretražuju područje duž doline reke Bistraja iznad koje je helikopter trebalo da leti. Lokalne vlasti najavile su da će se potraga nastaviti do dugo u noć.

U toku je istraga o nesreći.

Telegram kanal 112 javlja da je helikopterom Mi-8 upravljala firm Vityaz Aero i da je verovatno prevozio grupu od 19 turista. Ruski mediji prvo su preneli da su u helikoptru možda bili i direktor Ruskog fudbalskog saveza i njegova supruga, ali je u pitanju blagajnik fudbalskog saveza.

(Telegraf.rs/ Index)

Video: Novinari stigli do olupine helikoptera u kojem je poginuo predsednik Irana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA