Snažno nevreme stiglo u Grčku, ovi delovi su već pod vodom: Šta kaže prognoza za naredne dane?

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Snažno nevreme zahvatilo je Grčku, a danas su se pojedina područja bukvalno našla pod vodom, jer je za kratko vreme pala velika količina kiše.

Podsetimo, Balkansko poluostrvo i dalje je pod uticajem visinskog ciklona sa centrom iznad Crnog mora. Kako je Telegraf.rs ranije pisao, tokom noći je stravično nevreme zahvatilo delove Rumunije, a nevreme nije zaobišlo ni Grčku gde se, sve do kraja sedmice očekuje veoma nestabilno vreme.

Jaka oluja, praćena obilnim pljuskovima zahvatila je južno predgrađe Atine u subotu prepodne, što je dovelo do kolapsa u saobraćaju jer su brojne ulice bile neprohodne zbog bujica.

Međutim, meteorolozi kažu da se nebo još nije "istreslo" za danas, pa se obilne padavine očekuju i u kasnim poslepodnevnim časovima.

Upozorenje je izdato za područje Peloponeza od podneva do večeri, jer se očekuju jaki pljuskovi i grmljavina.

Nestabilno vreme očekuje se i na Kritu i drugim ostrvima u Jonskom moru. Preporučuje se oprez svima koji se nalazi u priobalnom području na Jonskom mora i na severu Egeja. Jake oluje očekuju se i na području Soluna.

Video: Jako nevreme na Mokroj Gori, pao led i zabeleo sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA