Uhapšen pripadnik Islamske države, planirao bombaški napad u Istanbulu

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Uhapšen pripadnik ISIS-a koji je planirao bombaški napad u Istanbulu

Turska policija uhapsila je danas pripadnika takozvane Islamske države (ISIS) u Istanbulu osumnjičenog za planiranje bombaškog napada, objavili su lokalni mediji.

Kako je javila turska televizija NTV, antiterorističke jedinice su započele operaciju nakon što su otkrile da ISIS planira teroristički napad u Istanbulu.

Kako se navodi istraga je otkrila da je osumnjičeni ušao u zemlju ilegalno nakon što je prošao terorističku obuku u Siriji i da je navodno delovao po naređenju visokih zvaničnika ISIS-a koji su ga uputili da izvrši planirani napad.

Tokom racije u njegovom stanu u četvrti Bagčilar na evropskoj strani grada, policija je otkrila mač sakriven ispod kreveta osumnjičenog i zaplenila mnoge dokumente i digitalne materijale u vezi sa terorističkom organizacijom.

Turska vlada proglasila je ISIS terorističkom organizacijom 2013. godine, a turska policija redovno sprovodi protivterorističke operacije protiv njenih pripadnika širom zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Misteriozan fenomen snimljen na nebu, mreže se usijale, evo o čemu se radi: Koliko Sunca vidite?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA