Horor u Nemačkoj: Žena nožem napala putnike u gradskom autobusu, tri osobe u kritičnom stanju

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Još jedan strašan napad nožem desio se u Nemačkoj.  U delu grada Zigena, Ajcerfeld, u petak uveče oko 19.40, žena (32) je nožem napala pet osoba u gradskom autobusu i teško ih povredila. Tri osobe su u životnoj opasnosti, jedna je teže, a jedna lakše povređena.

Kako javlja Bild, autobus regionalne linije R22 bio je na putu ka gradskom festivalu u Zigenu (Severna Rajna-Vestfalija), prema izveštajima policije.

U vozilu se tokom napada nalazilo najmanje 40 putnika, uključujući decu i mlade. Svedoci su opisali strašne scene, sa mnogo krvi.

Policija trenutno ne polazi od pretpostavke da se radi o terorističkom napadu.

Napadačica je uhapšena, pošto se predala policiji čim su organi reda došli na lice mesta, javlja Der Spiegel.

Policija je angažovala veliki broj snaga na terenu. Prema izveštaju Westfalenposta, trenutno su na licu mesta krizni savetnici brinu o putnicima koji su u šoku. Svi povređeni su prebačeni u bolnice, izjavio je portparol policije. Za sada nema dodatnih informacija o zdravstvenom stanju životno ugroženih osoba.

Istražitelji su izjavili da trenutno ne postoji dalja opasnost. Trenutno se prikupljaju dokazi i ispituju svedoci.

Kako javlja Der Spiegel, žena je poznata policiji po krivičnim delima u vezi sa drogom, a sumnja se i da je psihički bolesna.

Siegener Zeitung navodi da je žena delovala izuzetno zbunjeno, verovatno jako pijana ili pod dejstvom droge. Izgleda da je nožem nasumično ubadala svoje žrtve.

Policija Zigen-Vitgenštajn apelovala je na javnost da „ne širi lažne izveštaje na društvenim mrežama ili drugim kanalima, a posebno da se ne pominje teroristički napad“.

Kako navodi Siegener Zeitung, u autobusu su takođe bila deca i mladi. Autobus je bio na putu iz Nojenkirhena za Zigen. Kako list dalje prenosi, 32-godišnja navodna napadačica se predala nakon dolaska policije. Sveštenici hitne pomoći su na licu mesta da brinu o onima koji su bili svedoci napada.

Zigen trenutno slavi 800 godina postojanja. Prema rečima organizatora, vrhunac proslave biće gradski festival od 30. avgusta do 1. septembra. Festival bi trebalo da bude veći nego ikad pre, sa pet bina sa živom muzikom, predstavama i žurkama. Prema poslednjim informacijama, program u petak je nastavljen.

(Telegraf.rs)

Video: Igor Kokoškov o Dejanu Milojeviću: "Velika tuga...nikada neće prestati"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA