Ubio decu jer je verovao da imaju zmijsku DNK, policajcima rekao da je on Neo iz Matriksa: Sulud slučaj iz SAD

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Metju Tejlor Kolmen, sledbenik QAnon-a iz Kalifornije optužen za ubistvo svoje dvoje male dece podvodnom puškom, više puta je pokušao da se samopovredi u federalnom pritvoru — sekao se žiletom, skakao glavom unapred u WC, udarao se u lice i više puta udario glavom o pod, prema sudskim zapisima.

Kolmen, koji je navodno ubio Kejloa, koji je imao 2 godine, i Roksi, koja je imala 10 meseci, 2021. godine jer je verovao da imaju DNK zmije, sada je pod stalnim nadzorom — a vlasti su počele da mu daju lekove protiv njegove volje, prema sudskim zapisima.

Zatvorski lekar je utvrdio da 40-godišnji Kolmen ispunjava kriterijume za nespecifikovanu šizofreniju i druge psihijatrijske poremećaje, prema sudskom dokumentu koji je podnelo Tužilaštvo SAD za Južni okrug Kalifornije.

Tužilac kaže da on nije sposoban da razume optužbe protiv sebe ili da učestvuje u svojoj odbrani.

Na lekovima je od maja prošle godine.

Metju Tejlor Koleman Matthew Taylor Coleman Kolmen sa porodicom Foto: Društvene mreže

Dana 7. avgusta 2021. godine, Kolmen se pakovao za porodično putovanje sa svojom suprugom, Ebi. Vlasti kažu da je zatim naglo i bez reči stavio dvoje dece u svoj kombi i odvezao se od njihovog doma u Santa Barbari.

Kolmen je odveo decu preko granice u Meksiko i boravio u odmaralištu dva dana.

Potom je, istražitelji tvrde, odvezao decu na farmu, gde ih je oboje izbo podvodnom puškom i ostavio ih da umru.

Uhapšen je dok je pokušavao da se vrati u SAD.

Metju Tejlor Koleman Matthew Taylor Coleman Kolmen sa porodicom Foto: Društvene mreže

Kolmen je optužen za dva slučaja ubistva američkih državljana na stranoj teritoriji.

Smešten je u nepoznat federalni medicinski objekat u Južnoj Kaliforniji i izjasnio se da nije kriv.

Brani ga advokat imenovan od strane suda, koji nije odgovorio na zahtev za komentar.

Kada je Kolmen uhapšen 2021. godine, navodno je rekao agentima FBI-a da je ubio svoju decu jer je bio uveren u QAnon teoriju zavere da poseduju DNK zmije i da moraju biti ubijeni da bi se zaštitila ljudska rasa, prema 30-straničnom zahtevu za pretragu objavljenom u to vreme.

Ponekad zbrkan, Kolmen je navodno rekao agentima FBI-a da je "video sve delove kako se dešifruju kao u 'Matrixu', i da je on bio Neo", glavni lik iz filma.

"Rekao je da su vizije i znakovi otkrili da njegova supruga, A.C. (Ebi Kolmen), poseduje DNK zmije. Rekao je da nije siguran da li je njegova supruga promenila oblik i da je prenela to na njihovu decu i da sve ukazuje na ideju da njegova deca imaju kontaminirani DNK koji će se širiti ako se nešto ne učini povodom toga", piše u izveštaju.

Nakon Kolmenovog hapšenja, njegova supruga, Ebi, napustila je Kaliforniju i vratila se u Teksas, gde trenutno živi, okružena porodicom.

Ali oni koji su poznavali Kolmena su šokirani optužbama protiv njega.

"Zaista nisam imala pojma", rekla je Deb Flečer, čiji je sin uzimao časove surfovanja kod Kolmena pre ubistava. "Može biti intenzivan, ali nije bilo ničega što bi ukazalo na to da je bio mentalno poremećen. Pitam se da li je jednostavno pukao."

"Ovo je došlo iznenada", dodaje porodični prijatelj koji je odrastao sa Kolmen: "Uvek je delovao normalno, volela bih da smo znali da se ovo sprema. Zaista je tužno."

(Tlegraf.rs)

Video: Igor Kokoškov o Dejanu Milojeviću: "Velika tuga...nikada neće prestati"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA