Ukrajina pozvala Mongoliju da uhapsi Putina: "Poseta i svi njeni aspekti su temeljno razmotreni"

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Ukrajina je u petak pozvala Mongoliju da uhapsi ruskog predsednika Vladimira Putina po nalogu Međunarodnog krivičnog suda (MKS) kada poseti tu zemlju 3. septembra, ali je iz Kremlj saopšteno da nije zabrinut zbog posete.

MKS je u martu prošle godine izdao nalog za hapšenje Putina, optužujući ga za ratni zločin zbog ilegalne deportacije stotina dece iz Ukrajine. Kremlj je odbacio ovu optužbu, tvrdeći da je politički motivisana.

Nalog obavezuje 124 zemlje članice suda, uključujući Mongoliju, da uhapse Putina i prevezu ga u Hag na suđenje ako kroči na njihovu teritoriju.

"Pozivamo mongolske vlasti da se pridržavaju obavezujuće međunarodne poternice i prebace Vladimira Putina u Međunarodni krivični sud u Hagu", saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova na Telegramu.

Na pitanje da li je Moskva zabrinuta zbog činjenice da je Mongolija članica MKS-a, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u petak rekao novinarima: "Ne, nemamo nikakve brige u vezi s tim. Imamo odličan dijalog sa našim prijateljima iz Mongolije."

Na pitanje da li je bilo razgovora sa mongolskim vlastima o nalogu MKS-a, Peskov je rekao: "Očigledno, poseta i svi njeni aspekti su temeljno razmotreni."

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak trenutka kada ogromna rupa guta automobil na putu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    30. avgust 2024 | 17:32

    Јок,дођите ви па га ухапсите!!! Слава Русији,живео Путин!!!🇷🇸🇷🇺☦️

  • mladen milunic rispa

    30. avgust 2024 | 18:30

    Secam se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA