Ovo je Denis, sin poznatog milionera, za kog se sumnja da je jahtom pregazio ribara na Majorci: Ovako se oseća

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Sin poznatog biznismena osumnjičen je da je svojom jahtom "pregazio" mali ribarski čamac kod Majorke, pri čemu je jedna osoba stradala. Prema pisanju španskih medija, Denis Viehof (35) se nakon ispitivanja u španskoj policiji vratio u Nemačku.

Nemačka jahta "La Luna" pregazila je navodno mali ribarski čaman bez kočenja, nakon čega je kiper nastavio dalje kao da se ništa nije dogodilo i faktički pobegao sa lica mesta.

Gijem Komamala (20) bio je na ribarskom čamcu u trenutku nesreće i nažalost poginuo.

Španski mediji preneli u da se bogati miloner, naslednik Klausa Vihofa (64) vratio u domovinu, gde živi i radi kao pilot.

Denisov otac je jedan od četvorice sinova Eugena Viehofa, osnivača čuvene prodavnice Allkauf, koje je 1998. godine preuzela Metro Grupa.

Pre nego što je napustio Španiju, morao je da da izjavu u španskoj policiji Guardia Civil u Palmi gde je navodno došao u pratnji sa advokatom.

On je navodno tokom ispitivanja rekao će biti na raspolaganju španskom pravosuđu i da nije znao da je pregazio čoveka na ribarskom čamcu.

Dennis Viehof Foto: Privatna arhiva

Rekao je i da brod "La Luna" pripada njegovom ocu i da su dozvolu za plovidbu dobili još 2006. godine.

Milionerov sin je rekao za novine da je "tužan zbog nesreće" u kojoj je poginuo Gijem, piše Bild.

Nesrećni događaj se desio prošlog petka oko 22 časova ispred Kala Bone. Denis je sa prijateljima bio na luksuznoj jahti, dugoj skoro 20 metara. Kod Kap Pinara je očigledno došlo do sudara sa malim camcem na kojem je Gijem pecao sa njegovim ujakom i jednim dečakom (13).

Prema navodima ujaka poginulog, jahta je plovila veoma velikom brzinom, a posada navodno nakon nesreće nije zaustavila plovilo niti ponudila pomoć.

Španski list “Ultima Hora” piše da je luksuzna jahta "La Luna" narednog jutra u žurbi čišćena i sređivana. Navodno su kao dokazi pokupljene i čaše bačene u luci.

Policija istražuje da li je u petak organizovana žurka na jahti, pa su vlasnici pokušavali da uklone tragove. Nedugo nakon što je jahta očišćena, pripadnici policije su stigli u luku i zaplenili brod.

U policiji je navodno završila i čistačica. Ona je rekla da ne zna ništa o nesreći, već da je došla da očisti jahtu po instrukcijama vlasnika iz Nemačke. Policija je saopštila da je tokom pretrage na jahti pronađen telefon, koji je predmet dalje istrage.

Istraga je i dalje u toku.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA