Tragedija u Rumuniji: Dete palo sa sedmog sprata, lekari dva sata pokušavali da mu spasu život

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Trogodišnje dete je preminulo nakon što je palo sa sedmog sprata zgrade u Jašiju u Rumuniji. Lekari su se borili dva sata da mu spasu život.

Ekipe hitne službe i medicinskog osoblja bile su alarmirane u četvrtak uveče, nakon što je na broj za hitne slučajeve prijavljeno da je dete palo sa velike visine sa zgrade na Bulevaru nezavisnosti u Jašiju, prenosi Ziarul de Iași.

Na licu mesta, lekari su ustanovili da je dete pretrpelo tešku kraniocerebralnu traumu i brojne prelome. Transportovano je u bolnicu, ali je preminulo nakon što su lekari dva sata pokušavali da mu spasu život.

"Dete, staro oko tri godine, sa politraumom usled pada sa visine, dovedeno je u stanju srčanog zastoja sa reanimacionim manevrima u toku. Reanimacija je nastavljena bez uspeha. Smrt je proglašena. Reanimacija je trajala oko dva sata, ali bez odgovora", izjavila je dr Katarina Jonesku, portparol Dečje bolnice Sveta Marija.

Prema policiji, dete staro tri godine i 10 meseci, ostavljeno bez nadzora, popelo se na prozor i palo.

Pokrenuta je istraga i sprovode se istražne radnje zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela ubistva iz nehata, kako bi se utvrdile okolnosti u kojima se dogodio incident, a biće preduzete i zakonske mere.

(Telegraf.rs)

Video: Čudo na Savi: Čitav rukavac je pozeleneo, ljudi objašnjavaju šta se dogodilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA