Tinejdžer proglašen krivim za ubistvo devojke: Pratio je 45 minuta, pa izbo nožem 36 puta

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tinejdžer iz Velike Britanije proglašen je krivim za ubistvo 15-godišnje devojke na ulici koju je pratio 45 minuta da bi joj potom zadao 36 uboda nožem.

Holi Njuton ubijena je u januaru prošle godine u Heksamu, na severu Engleske, prenosi Gardijan.

Sedamnaestogodišnji dečak, čije ime ne sme biti otkriveno zbog njegovih godina, priznao je optužbu za ubistvo iz nehata, ali je negirao ubistvo s predumišljajem, tvrdeći da mu je tog dana "um bio prazan i da je imao nameru da sebi oduzme život".

On je takođe povredio 16-godišnjeg dečaka koji je pokušao da pomogne Holi.

Sedamnaestogodišnjak je na sudu u Njukaslu tvrdio da se ne seća kako je izbo Holi, niti dečaka koji je priskočio u pomoć.

Holi je nakon napada prevezena u bolnicu u Njukaslu, ali lekari nisu mogli da je spasu.

Devojka je samo nekoliko sati pre napada rekla prijateljici da je mladić "praktično uhodi", rečeno je u sudnici pred porotom.

Kada su Holi i šesnaestogodišnji dečak s kojim je bila ušli u piceriju, tinejdžer je čekao napolju na autobuskoj stanici, gde je zatražio da razgovara s njom, a zatim ju je namamio u uličicu i napao nožem koji je nosio sa sobom.

Za nešto više od minuta, zadao joj je 36 ubodnih rana, rečeno je na suđenju, a takođe je zamalo ubio tinejdžera koji je bio s Holi i koji je pokušao da je spase.

Napadač, koji ima problema s mentalnim zdravljem i pratio je postupak putem videolinka, nije vidljivo reagovao kada je predsednik porote izrekao presude za ubistvo i nanošenje povreda s namerom.

Kazna će mu biti izrečena tokom dvodnevnog saslušanja na istom sudu 31. oktobra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Snimak pada helikoptera oružanih snaga BiH u Jablaničko jezero

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA