Snimili smo potresne prizore u luna parku u Pefkohoriju gde je poginuo mladić: Srbi sa tugom gledaju

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Potresni prizori zabeleženi su u luna parku u Pefkohoriju gde je poginuo mladić (19), koji je odleteo sa vrteške nakon što je pukla stolica.

Deset dana prošlo je od ovog tragičnog događaja, ali građani i dalje dolaze da ostave bukete cveća i zapale sveće u znak sećanja na mladog Janija, koji je stradao naočigled svoje braće i majke, sa kojima je kobne večeri došao da se zabavi.

Naši reporteri na licu mesta su zabeležili potresne prizore. Čitav park i dalje je oblepljen policijskim trakama, a kraj jednog automata snimili smo bukete i upaljena kandila.

Tokom čitavog dana kod parka dežura bar jedna patrola, kako bi sprečila prolaz neželjenim posetiocima, a možda i kako bi zaštitili sprave od potencijalnog vandalizma.

Park, koji je tokom čitavog leta bio dosta posećen, od tragedije nije otvoren za posetioce. Sve sprave i automati su oblepljeni policijskim trakama, a prazne vrteške i ringišpili jezivo podsećaju na smrt nedužnog mladića koji je stradao dok se sa šest godina mlađim bratom zabavljao.

Grci koji prolaze kraj parka sa tugom u očima okreću glavu, dok se turisti rastuže kada shvate zbog čega tu i dalje dežura policija.

"Nama danima nije bilo jasno zašto je tu policija i ove trake, a onda smo saznali šta se dogodilo i od tada uvek kada prođemo ovde neka tuga me obuhvati. Moglo je to da bude bilo čije dete. Taj park nije mali, ko zna koliko je znalo dece tu da se sjati, naših ljudi...", rekla nam je jedna Srpkinja koju smo zatekli u blizini.

Podsetimo, kobna nesreća dogodila se 19. avgusta, kada je mladi Jani došao je sa majkom i braćom u luna park da se zabavi, ali je, u trenutku dok je sa bratom bio na vrteški puklo sedište i Jani je odleteo sa sprave, pao je na beton i ostao je na mestu mrtav.

Dok su majka, braća i posetioci parka vrištali kraj Janija koji je krvav ležao bez svesti, operater vrteške je pobegao sa lica mesta i tek sutradan se predao policiji. U međuvremenu je uhapšen i vlasnik luna parka koji je, kako se ispostavilo, radio bez dozvole, ali su potom obojica puštena na slobodu.

Tokom istrage otkriveni su brojni propusti i vlasti i samog vlasnika, a otac tragično stradalog mladića se zakleo da će isterati pravdu.

Neutešan, Janijev otac Jorgos Kaibalis, nakon tragedije je govorio o užasu koji je zavio celu porodicu u crno. Rekao je da mlađi sin danima ne može da spava jer ne može da se pomiri da činjenicom da je nemoćan gledao brata kako gine.

Otac je takođe rekao da očekuje da će "pravda da bude zadovoljena, a ako se to ne desi, on će pokušati sam da reši stvar".

"Nemam reči. Moj 13-godišnji sin ne spava, plače nam u rukama i u mislima mu je samo slika brata kako gine pred njegovim očima. Moj dečak je otišao", rekao je otac tragično stradalog Janija.

"Gazda je rekao da bežim, nisam znao"

Podsetimo, mladić (21) koji je upravljao vrteškom u kobnom luna parku u Pefkohoriju, tvrdi da mu je gazda naredio da beži nakon nesreće, govoreći da će ga posetioci linčovati.

"Samo sam zarađivao za hleb, da prehranim dete. Ta vrteška je imala neke plave i žute stolice, ali su samo roze bile dobre, a taj momak je seo na plavu stolicu. Gazda mi je rekao da ljude prebacim samo na roze stolice, tako da sam tu decu pomerio. Brzina je bila normalna, rečeno mi je da ne idem preko 60. Tada sam čuo majku kako viče: 'Uspori, uspori'. Krenuo sam da smanjim brzinu i video sam dečka u vazduhu", ispričao je operater.

Kaže da je posle toga sve bilo histerično.

"Bio sam u šoku. Uplašen. Rekli su mi da idem, da će me posetioci linčovati. Lik koji u luna parku radi godinama, koji je partner od vlasnika mi je to rekao. Otišao sam da popijem vode, da se smirim. Kada sam se vratio rekli su mi da idem kući, kako me niko ne bi video. Otišao sam kući, a oni su mi rekli da spakujem stvari, da će me odvesti u Kilkis gde ću da se sakrijem na dva dana", tvrdi operater.

Ističe i da nije znao u kakvom su stanju sprave u luna parku.

"Da sam znao, ne bi dao da sednu na vrtešku. Nisam ništa znao", rekao je mladić.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA