Sin poznatog biznismena jahtom ubio mladića u Španiji? Mladi milioner sa advokatom došao u policiju

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Sin milionera, poznatog biznismena iz Nemačke, pod istragom je nakon što je njegova jahta "pregazila" mali ribarski čamac kod obala Majorke, a u nesreći je stradala jedna mlada osoba.

U nesreći kod istočne obale popularnog letovilišta učestvovala je 20 metara dug i 39 tona teška jahta "La Luna" koja je, prema pisanju nemačkih medija, u vlasništvu biznismena - vlasnik poznatog marketa Klausa Viehofa (62) i njegovog sina Denisa (35), koji je navodno upravljao plovilom.

Denisov otac je jedan od četvorice sinova Eugena Viehofa, osnivača čuvene prodavnice Allkauf, koje je 1998. godine preuzela Metro Grupa.

Nakon nesreće, Denis je pozvan na saslušanje u špansku policiju, gde je i otišao u pratnji advokata, ali je navodno odbio da bilo šta kaže.

Nesreća se dogodila prošlog petka oko 21.20 časova. Prema navodima medija, mali ribarski čamac sa troje putnika krenuo je na pučinu u lov na lignje. Nedugo potom na njih je naletela luksuzna jahta. U nesreći je stradao Gilem Komamala (20), koji je bio u čamcu sa svojim ujakom i jednim dečakom (13), koji su preživeli nesreću ali su u stanju teškog šoka.

Prema navodima ujaka poginulog, jahta je plovila veoma velikom brzinom, a posada navodno nakon nesreće nije zaustavila plovilo niti ponudila pomoć.

Španski list “Ultima Hora” piše da je luksuzna jahta "La Luna" narednog jutra u žurbi čišćena i sređivana. Navodno su kao dokazi pokupljene i čaše bačene u luci. Policija istražuje da li je u petak organizovana žurka na jahti, pa su vlasnici pokušavali da uklone tragove. Nedugo nakon što je jahta očišćena, pripadnici policije su stigli u luku i zaplenili brod.

U policiji je navodno završila i čistačica. Ona je rekla da ne zna ništa o nesreći, već da je došla da očisti jahtu po instrukcijama vlasnika iz Nemačke. Policija je saopštila da je tokom pretrage na jahti pronađen telefon, koji je predmet dalje istrage.

U toku je i pregledavanje video snimaka sigurnosnih kamera jahting kluba na Majorci. To bi trebalo da pomogne da se utvrdi koliko je tačno ljudi bilo na jahti u trenutku nesreće, kao i da li su osumnjičeni pokušavali da pobegnu nakon nesreće.

Inspektori sumnjaju u iskaz da posada nije primetila da je udarila u čamac.

Porodica Viehof se još nije zvanično oglasila za medije, kao ni advokat.

(Telegraf.rs)

Video: Izvučeno još jedno telo iz potonule jahte "Bayesian": Tragičan kraj potrage kod obala Sicilije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    29. avgust 2024 | 14:35

    Тамо је корупција САМО за богате. Сиротиња о томе може само да сања.

  • Hugo

    29. avgust 2024 | 15:41

    Ni minut nece robijati to je realnost.

  • Bane

    29. avgust 2024 | 15:28

    Oslobodjen u najavi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA