Aleksandru stric ubio jer mu nije dala da je napastvuje, uradio to dok je spavala sa sestrama: Opevana i pesma

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Aleksandra Milonaka (21) sa Manija, na Peloponezu, ubijena je jer je bila nemoćna da se odupre svom stricu u nameri da je siluje. Kada je napokon mislila da ga je pobedila, otišla je u krevet sa sestrama da spava. Posle nekog vremena, stric se pojavio u kući sa puškom i zadao joj fatalni hitac u glavu.

Rođena je na Peloponezu, odrasla sa majkom Kulom i braćom i sestrama u teškim životnim okolnostima nakon što joj je otac umro od raka. Kada je napunila 21 godinu, majka ju je poslala kod sestre u Atinu, da nauči da šije i kroji, a našla joj je i mladića za koga se verila.

Prema svedočenju ljudi koji su je poznavali, Aleksandra je bila lepa devojka, koju je jedino interesovalo da pohađa časove krojenja i sređuje tetkinu kuću. Takođe, bila je veoma zaljubljena u svog verenika, 23-godišnjeg Vasilisa, sa kojim je imala zakazano venčanje za 23. april 1961. godine.

Cela porodica je živela u Atini, u jednoj od izbegličkih kuća koje su tada postojale i bile su namenjene siromašnim porodicama.

U istoj kući živelo je i dvoje male dece od njene tetke, uzrasta 3 i 4 godine.

Samo nekoliko dana pre svirepog ubistva, u Atinu je stigao i Aleksandrin brat Dimitris da sredi neke poslove.

U kući je bio i stric Jorgos Milonakos, koji je bio čovek sa lošim dosijeom, u prošlosti je imao mnogo susreta sa policijom, bio je nasilnik i konzumirao je često alkohol.

Interesantno je da je Jorgos trebalo da bude glava porodice kada je njegov brat, Aleksandrin otac, preminuo, ali da to nije urađeno već je ta obaveza prešla na sestru pokojnog muškarca.

Aleksandri je stric svakodnevno zadavao glavobolju i probleme. Seksualno ju je uznemiravao, opterećivao do te mere da joj je otežao normalan život. Ona nikome nije otkrila svoju patnju. Možda da je nekome rekla šta je trpela ne bi došlo do svirepog ubistva 25. marta 1961. godine.

Te noći, Giorgos je pijan ušao u kuću i pokušao da je siluje. Ona se snažno opirala što ga je dodato rasrdilo. Otišao je iz kuće i vratio se sa karabinom. Hladnokrvno je ušetao u sobu gde je Aleksandra spavala sa sestrama i upucao je u glavu.

Pucnjava usred noći je uznemirila komšiluk, ali ponajviše dve devojčice koje je prasak probudio, a prizor zaledio. One su sedele pored Aleksandrinog krvavog tela i bile u šoku.

Sledećeg dana je Aleksandrina tragična sudbina bila u svim medijima, a stric se predao policiji pod izgovorom da je zločin počinio iz časti. Navodno, on je imao informacije da je Aleksandra imala odnose sa drugim muškarcima i da je raskinula veridbu sa Vasilisem.

Navodno, on ju je te noći, oko dva sata posle ponoći, upitao da li će tako živeti svoj život na šta je ona rekla da će "raditi kako ona želi" što ga je jako naljutilo i onda ju je ubio.

Međutim, iz istrage je zaključeno da je devojka ubijena na spavanju.

Stric je osuđen na 20 godina zatvora, 10 godina lišenja političkih prava i da isplati odštetu porodici u iznosu od 10.000 drahmi.

O Aleksandrinoj tužnoj sudbini opevana je pesma i na osnovnu pesme je snimljen spot.

(Telegraf.rs)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    8. septembar 2024 | 12:04

    Mene više zanima kako se završila utakmica u svemirskom kriketu između neardetalaca i kromanjonaca u 25. veku pre nove ere! Molim vas pišete o tome,koji je bio rezultat!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA