Zoi nije ni sanjala da se udala za monstruma: Umesto razvoda, on je iskasapio, delove spakovao u kese

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jedan od najgnisnijih i najnehumanijih zločina u grčkoj istoriji poznat je pod imenom "slučaj Francis". Panajotisova veza sa Zoe Garmani bila je prelepa, ali je ubrzo postala tragična.

Panajotis Francis, mladić od 25 godina, bio je iz mirne porodice srednje klase. Upoznao je Zoi, tada 16-godišnju studentkinju, sa kojom je počeo da se zabavlja 1985. godine.

Francis se ludo zaljubio u mladu Zoi, a devojka je uživala u njegovoj pažnji koja je ponekad bila čak i patološka, ali ona tome nije pridavala veliki značaj.

Međutim, kasnije su bile sve izraženije ljubomore i svađe, ali je Zoi ipak pristala da se uda za Panajotisa krajem decembra 1986. godine.

Njihova veza je od početka bila burna, emocije su išle iz krajnost u krajnost, dominirala je strast uz prisustvo velike ljubomore i posesivnosti.

Kobno veče je bilo 25. juna 1987. godine, a kao i svi ostali dani u njihovom životu, i ovaj je bio krajnje intezivan i emotivno napregnut.

Prema Francisovom iskazu, Zoi se te noći zaključala u kuću i nije mu dozvolila da uđe unutra. Kada je konačno uspeo da je ubedi, ušao je u kuću i strasno su vodili ljubav, ali su ubrzo krenuli da se svađaju oko trivijalne stvari. Svađa je izmakla kontroli, a kako je muškarac tvrdio, Zoi je pala i udarila glavu nakon čega je preminula.

Onda je muž rešio da se otarasi tela i smislio da ga raskomada nožem i čekićem. Proces je trajao tri sata, a kada ga je podelio na 11 komada, stavio ga je u vreće i bacio u kante za smeće u oblasti Kato Patisia. U posebnu torbu stavio je Zoinu glavu.

Sledećeg dana je mirno i staloženo otišao na posao kao i svakog drugog, ubeđen da je počinio savršen zločin.

Na njegovu nesreću, kamion koji je trebalo da pokupi kante sa đubretom, nije to uradio, a slučajni prolaznik, sakupljač sirovina, otkrio je čudne torbe i delove tela u njima.

Kako prenose grčki mediji, glava Zoina je bila potpuno unakažena, do neprepoznatljivosti.

Slučaj je nadalje preuzela policija koja je pokušavala da utvrdi identitet preminule žene. Mesarska potvrda u torbi je službenike policije dovela do kraja gde je par živeo i na kraju do Fransisa koji je odlučio da se preda.

Slučaj je tada toliko zaokupirao medije da su pojedini objavili fotografiju Zoinog mrtvog, unakaženog tela, kako leži na stolu u mrtvačnici.

Na suđenju je Francis tvrdio da je patološki voleo Zoi i da nije želeo da joj naudi.

Sudija je muškarcu odredio smrtnu kaznu, iako je bila ukinuta još 1972. godine, ali je ona ubrzo preinačena u kaznu doživotnog zatvora 1. oktobra 1988. godine odlukom Krivičnog suda.

(Telegraf.rs)

Video: Grčka se guši u dimu i pepelu, stiglo i do plaža Tasosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA