Otac devojčice (8), koja se udavila u kampu na Halkidikiju, šokiran izjavom osoblja: "Popila je malo vode..."

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Otac devojčice Angeliki (8), koja se utopila u bazenu u kampu na Halkidikiju, rekao je da su mu zaposleni, kada su ga pozvali da ih obaveste za nesreću, rekli da se devojčica "popila vodu", a zatim da je pronađena onesvešćena.

Hristos Kazazis je u razgovoru za grčke medije rekao da je šokiran izjavom zaposlenih da se njegova ćerka udavila jer je "popila vodu iz bazena".

"Iz kampa su nas pozvali oko 16 časova što nas je jako iznenadilo jer smo znali da u to vreme ručaju. Kada su utvrdili da smo Angelikini roditelji, rekli su nam da je naša ćerka "popila malo vode" a onda su dodali da je pronađena onesvešćena", rekao je otac.

Kada su roditelji počeli sa spremanjem da krenu put kampa, dobili su poziv u kojem im je rečeno da je devojčica prebačena u bolnicu.

"Hitno smo krenuli u bolnicu, dete je bilo tamo intubirano. Stigli smo i čekali rezultate", rekao je Hristos.

Otac je dodao i da je definitivno došlo do velikih propusta u organizaciji i brizi od strane ljudi u kampu.

U ponedeljak, 19. avgusta, kampu na Halkidikiju je oduzeta dozvola za rad.

Opština Kasandra je jednoglasnom odlukom opštinskog odbora oduzela dozvolu za rat bazenima u kampu gde je osmogodišnja devojčica pronađena bez svesti i kasnije je preminula. Naime, tokom sastanka je rečeno da jedan od bazena nije imao adekvatnu ogradu i da nije bio bezbedan za decu. Drugi bazen imao je isto nekoliko propusta. Nigde nije bilo prsluka za spasavanje, kao ni oznake za dubinu.

Takođe, utvrđeno je da spasioci nisu bili u blizini tokom tragičnog događaja.

Prema odluci iz 2016. godine, kojom su definisani kriterijumi za rad kampova, bazem mora biti smešten u bezbednom i propisno ograđenom prostoru sa fiksnom ogradom od 1,20 metara i pod nadzorom spasioca.

Podsetimo, vođa grupe je izjavio da navodno nije brojao decu kada su izašla iz vode i da je shvatio tek u trpezariji da osmogodišnjakinje nema. U tom trenutku je panično počeo da traži devojčicu bez da je obavestio kamp.

Spasilac je navodno rekao da nije primetio nikog u vodi oko 13 sati. Uzbuna u kampu je podignuta malo pre 15 sati, skoro dva sata kasnije.

"Čim su deca završila sa kupanjem - oko 13.15 sati po rasporedu - pogledao sam u bazen. Nisam video nikoga u njemu i onda sam zaključao dvostruka ulazna vrata", rekao je spasilac u svom iskazu, a prenosi Star.

Istraga se nastavlja, dok porodica devojčice traži odgovore na pitanje kako se ova tragedija desila.

(Telegraf.rs)

Video: Izbio požar u Kuvarasu, Atici, evakuacija za obližnja područja: Grčka zahvaćena vatrenom stihijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA