Ajkula rastrgla dete, ribari našli unakaženo telo: Ovde su prijavljena samo 3 napada za gotovo 300 godina

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ajkula je napala i ubila dečaka (16) kod obala Jamajke.

Telo nesrećnog srednjoškolca pronađeno je severno od ostrva, a žrtva je Jahmari Reid, koji je živeo na Jamajci, istočno od popularnog turističkog grada Montego Baja.

Tinejdžer je navodno sam otišao u podvodni ribolov u ponedeljak rano ujutro, a ribari su sledećeg dana pronašli njegovo telo s povredama koje su bile u skladu s napadom morskog psa, navela je policija, prenosi CBS.

Svedoci su za Jamaica Observer izjavili da je na telu tinejdžera nedostajala leva ruka i da je ostatak tela bio teško osakaćen.

Od 1749. godine na Jamajci su prijavljena samo tri napada morskih pasa, prema Međunarodnoj datoteci o napadima ajkula, kojom upravljaju Prirodnjački muzej Floride i Američko društvo Elasmobranč.

Napadi ajkula su retki, s ukupno 69 potvrđenih neprovociranih napada širom sveta i 14 smrtnih slučajeva prijavljenih prošle godine, piše u izveštaju.

Kako se navodi, "neproporcionalan" broj ljudi umro od ugriza morskog psa u Australiji prošle godine u u poređenju s drugim zemljama, a u Australiji se prošle godine dogodilo oko 22 odsto svetskih napada morskih pasa.

U julu je surfer ostao bez noge nakon što ga je velika bela ajkula napala u Australiji. Mesec dana pre toga, surferka Tamajo Peri umrla je nakon što je zadobila smrtonosne povrede u napadu ajkule kod otoka Oahu na Havajima, prenosi Index.

U januaru je mladog ribara, koji je ronio u lovu, ubio morski pas na pacifičkoj obali Meksika.

(Telegraf.rs)

Video: Mlade ajkule kružile oko lešine kita, a onda je iz dubina izronilo "čudovište": Neverovatan snimak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA