Osuđen na smrt zbog svirepog ubistva dve žene, a ima horde obožavalaca: "Nikad nisam videla nekog tako zlog"

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Vejd Vilson, 30-godišnjak s Floride, proglašen je krivim za ubistvo dve žene, a detalji njegovih zločina su jezivi. Osuđen je na smrt, ali tokom suđenja stekao je horde fanova uverenih da bi mu trebalo ublažiti kaznu.

Nedugo nakon što je njegov slučaj dospeo u javnost, Vilson je stekao pravi klub obožavalaca i naročito obožavateljki, koji su opsednuti njime zbog njegovog specifičnog i, kako mnogi smatraju, vrlo atraktivnog izgleda - dobro je građen, ima brojne tetovaže, među kojima su, doduše, i dva nacistička simbola - kukasta krsta, ali očigledno ni to nije svima problem, a spominje se i način na koji razgovara sa svojim advokatima, piše LADBible.

Nije to prvi put da svet ludi za nekim kriminalcem, jedan od poslednjih takvih slučajeva je onaj Džeremija Miksa, bivšeg člana ulične bande Krips, koji je uhapšen zbog posedovanja oružja, a njegova zatvorska fotografija je u trenutku obišla svet. Titula najseksepilnijeg zatvorenika dovela ga je do najvećih svetskih modnih pista, te je postao jedan od najtraženijih muških modela, a snimio je i nekoliko filmova.

Slučaj Vejda Vilsona mnogo je mračniji, a kraj mu neće biti svetao. Zbog svojih brutalnih zločina osuđen je na smrtnu kaznu. U oktobru 2019. godine u razmaku od nekoliko sati ubio je dve žene - Kristinu Melton (35) i Dijanu Ruiz (43).

Svoju prvu žrtvu Kristinu Melton upoznao je u baru i nakon toga je izašao s njom. Sledećeg dana ju je zadavio u njenoj kući, gde je telo i pronađeno. Druga žrtva Dijana Ruiz išla je pešice na posao u obližnji bar kada joj je prišao automobilom i tobože smernice tražeći je oteo.

Vilsonov otac je na suđenju rekao da mu je sin priznao da ju je zadavio, a kada je shvatio da još diše, nastavio je da je gazi - prešao je preko nje između 10 i 20 puta - dok nije izgledala kao špagete.

Njeno telo pronađeno je nekoliko dana kasnije na polju u blizini. Njegov otac je, nakon što mu se sin pohvalio svojim zločinima, odmah pozvao policiju.

Ruiz je bila majka dvojice sinova, a njen 19-godišnji sin svedočio je na suđenju.

"Moja mama neće biti na mom venčanju", rekao je u suzama tokom svedočenja. Vilson je, pisali su mediji, navodno rekao detektivima: "Ponovio bih to."

S vremenom se oglasila i njegova bivša devojka i ustvrdila da ju je seksualno zlostavljao, ali to nije sprečilo fanove da polude za njim, ponajpre na TikToku, a nastale su i stranice "Pravda za Vejda Vilsona". Video snimci su prepuni komentara poput: "Predivan je! Šta nije u redu sa mnom?", "Ja ću ga popraviti", "Znam da je ovo užasno reći, ali kako dobro izgleda, sve bih mu oprostila". Wilson je primio gotovo 4.000 poruka u zatvoru, a neke su bile označene sa "X" te su vlasti odbile da mu ih uruče.

Dedpul ubica Vejd Vilson Deadpool Killer Wade Wilson Nešto opasno nije u redu s ovim svetom: Vejd Vilson ima gomile obožavalaca Printskrin: Youtube/Law&Crime Network

Mnoge žene su uverene da on ne zaslužuje smrtnu kaznu. On je sam šokirao svojim ponašanjem i zahtevom. Nakon što mu je porota izglasala smrtnu kaznu, Vilson nije imao gotovo nikakvu reakciju, a nakon što je sudija Nikolas R. Tompson doneo konačnu odluku, Vilson je preko advokata zatražio da mu što pre odrede pogubljenje.

Međutim, datum njegovog pogubljenja zasad ostaje nepoznat jer ubistva nisu jedine optužbe s kojima je hladnokrvni ubica suočen. Tokom konferencije za medije nakon izricanja presude, državna tužiteljka Amira Foks rekla je: "Radim ovo 34 godine i moram reći da nikada nisam videla nekoga tako zlog kao što je Vejd Vilson."

Otac Dijane Ruiz rekao je da će biti na njegovom pogubljenju, a mnogima nije jasno kako je moguće da neko poput Vilsona osvaja srca širom sveta. Dok jedni veličaju njegov izgled i privlačnost, drugi su zbunjeni i zabrinuti zbog glorifikacije osobe koja je osuđena za brutalne zločine.

Sudski veštak Sohom Das objasnio je da postoji nekoliko razloga za ovakvo ponašanje. Neki koji se zaljube u kriminalce imaju istoriju traume ili su doživeli zlostavljanje koje podsvesno žele da ponove. Neki smatraju da bi mogli da spase ili preobraze zatvorenika ili ubicu i vide to kao izazov, dok neke takođe privlači slava i pažnja koja prati ubice. Među njima ima i onih s ozbiljnijim poremećajem zvanim hibridofilija, što znači da su im za seksualno uzbuđenje potrebne neobične i bizarne fantazije.

(Telegraf.rs)

Video: Čudo na Savi: Čitav rukavac je pozeleneo, ljudi objašnjavaju šta se dogodilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    29. avgust 2024 | 08:19

    I kod nas uvesti smrtnu kaznu za svirepo ubistvo, ubistvo dece i masovno ubistvo bez obzira na starost pocinioca.

  • ...

    29. avgust 2024 | 07:28

    E ako je i ovo nekom lepo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA