Uznemirujuć snimak: Čovek stoji s nožem u leđima, dečak (13) koji ga je izbo se ne kaje, a to nije ono najgore

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na tramvajskom stanici u Bukureštu desio se šokantan napad, javljaju tamošnji mediji.

Kako se navodi, 13-godišnji dečak iz doma za nezbrinutu decu izbo je u utorak nožem 50-godišnjeg muškarca. Napad se desio u tramvaju.

Dečak je snimljen kako beži, dok njegova žrtva vrišti od bola sa nožem zabodenim u leđa. Napadač, međutim, neće završiti u zatvoru, iako lekari kažu da je njegova žrtva za dlaku izbegla smrt.

Kamera za nadzor je snimila jeziv incident. Žrtvu su opkolili 13-godišnji dečak i njegov dve godine stariji prijatelj. Maloletnici su ga napali bez oklevanja.

Na korak od ubistva

Sukob između dvojice maloletnika i 50-godišnjeg muškarca počeo je u tramvaju. Sva trojica su izašla na stanici u naselju Kolentina, u trenutku kada je 15-godišnjak udario muškarca nogom, dok ga je 13-godišnji dečak izbo nožem u leđa.

U stanju šoka i s jakim bolovima, žrtva je čekala hitnu pomoć na tramvajskoj stanici. Nož mu je ostao zaboden u leđa, a to ga je i spasilo. Da mu je neko izvadio oštricu iz tela, to bi mu izazvalo obilno krvarenje koje bi ga ubilo na mestu.

Za sve to vreme, napadači su nastavili sa nasiljem.

Razbili su jednu prodavnicu, a policija im je ušla u trag tek posle nekoliko sati. Kako se navodi, 13-godišnji dečak i njegov saučesnik sada su u centru za zaštitu dece.

"Ne kaje se, ne izgleda kao da se kaje, naprotiv, i dalje preti. Preti čak i našim kolegama! Dajemo sve od sebe da ih zadržimo. Za oba deteta smo doneli meru zaštite", kažu zaposleni.


Dečak neće odgovarati

Adolescent koji je bio na korak od toga da ubije čoveka neće biti zatvoren. Zakon u Rumuniji kaže da maloletnici mlađi od 14 godina ne odgovaraju krivično za svoja dela. Iako je smešten u centru Direkcije za zaštitu dece, on može u svakom trenutku da pobegne odatle i počini druge nasilne zločine.

"Krivično zakonodavstvo u pogledu kažnjavanja maloletnika u Rumuniji je potpuno zastarelo. Mnogi od njih znaju da do 14. godine neće snositi posledice, jer zakon ne predviđa kazne za ove maloletnike. Ne postoji škola za prevaspitavanje. Postoje centri za maloletnike i omladinu, ali tamo su oni koji su osuđeni, što je vrlo retko", izjavio je Dan Antonesku, forenzički psiholog.

Policija je saopštila da je 13-godišnji dečak odavno napustio školu, ima samo dva završena razreda, a majka mu je u inostranstvu. Pre dve nedelje policija ga je pronašla kako luta po Bukureštu i smestila ga u isti prihvatni centar u kojem se i sada nalazi. Sledećeg dana je pobegao.

PAŽNJA! SNIMAK JE UZNEMIRUJUĆ!

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada helikoptera oružanih snaga BiH u Jablaničko jezero

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA