Zvaničnik CIA: Ukrajina namerava da neko vreme zadrži deo osvojene ruske teritorije

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ukrajinska vojska namerava da "određen period vremena" zadrži deo ruske teritorije koji je osvojila, a očekivana ruska kontraofanziva biće teška borba, izjavio je danas zamenik direktora CIA Dejvid Koen.

On je dodao da će ruski predsednik Vladimir Putin morati da se "suoči sa reperkusijama u svom društvu" zbog gubitka dela ruske teritorije, prenela je agencija Rojters.

Ukrajina je šestog avgusta pokrenula upad u ruski region Kurska, gde je, kako tvrdi, osvojila 100 naselja, dok ruske snage nastavljaju da polako napreduju u istočnom regionu Donjecka.

Ukrajina sada navodi da kontroliše više od 1.200 kvadratnih kilometara ruskog regiona Kurska.

Koen je kazao da veruje da će Putin pokrenuti kontraofanzivu, ali očekuje da će to za Ruse biti teška borba.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kazao je u utorak da će se rat sa Rusijom naposletku okončati dijalogom, ali da Kijev mora da bude u snažnoj poziciji, kao i da će predstaviti plan američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i njegovim potencijalnim naslednicima.

Putin je kazao da svaki dogovor mora da počne od ukrajinskog prihvatanja “realnosti na terenu”, što bi značilo da Rusiji ostaju znatni delovi četiri ukrajinska regiona kao i Krim, podsetio je Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Granatirano porodilište u Ukrajini: Spasilačke službe kopaju po ruševinama i traže preživele

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA