Osnivač Telegrama Pavel Durov pušten iz policijskog pritvora: Evo gde se sada nalazi

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Osnivač Telegrama Pavel Durov pušten je u sredu iz policijskog pritvora u Francuskoj i prebačen u sud na ispitivanje uoči moguće optužnice, rekli su tužioci za CNN, nekoliko dana nakon njegovog dramatičnog hapšenja na pariskom aerodromu.

Milijarder, rođen u Rusiji, izašao je iz kancelarije za borbu protiv prevara izvan Pariza u nečemu što je izgledalo kao policijsko vozilo u sredu popodne, prema tamošnjem producentu CNN-a.

Tužilaštvo u Parizu saopštilo je da će se sada suočiti sa "početnim ispitivanjem i mogućom optužnicom" na sudu u francuskoj prestonici, piše CNN.

Durov, 39, priveden je u subotu na pariskom aerodromu Burže po nalogu u vezi sa neumerenošću Telegrama. Bio je pod istragom po optužbama koje se odnose na niz zločina, uključujući navode da je njegova platforma bila saučesnik u pomaganju prevarantima, trgovcima drogom i ljudima koji su širili dečju pornografiju.

Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera.

Pravosudne vlasti takođe istražuju u okviru ovog pravnog postupka optužbe za "odbijanja na zahtev nadležnih vlasti komunikacije informacija ili dokumenata neophodnih za realizaciju i korišćenje presretanja dozvoljenih zakonom".

Ova optužba odražava brojne kritike upućene Telegramu zbog toga što redovno odbija da sarađuje sa vlastima zemalja u kojima je aplikacija dostupna.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    28. avgust 2024 | 16:24

    Smehotresna komedija zapadnog "pravosuđa" i njihove "pravde"!

  • Nebojša Berak

    28. avgust 2024 | 16:08

    Apsoliyno netacno da je pusten, nego je iz pritvora doveden u sud, a pustanje i dovodjenje iz pritvora u sud su razliciti pojmovi. Nece se taj nagledati belog dana dok ne otkrije pristupe Telegramu za tajne sluzbe

  • Промишљач

    29. avgust 2024 | 12:22

    Оно што није хтео да прихвати у Русији сада ће овде прихватити у вишеструком обиму и још ће бити осуђен! Дакле, не постоји слобода нигде онако како је проповеда Западни свет - само су други отворенији у своме непризнавању такве идеалистичке слободе, тачније схваћено, нису толико ЛИЦЕМЕРНИ попут ових на Западу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA