Kim Džong Un prisustvovao probnoj upotrebi novih lansirnih sistema

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un prisustvovao je danas probnom lansiranju rakete prečnika 240 milimetara i novih lansirnih sistema, preneli su severnokorejski državni mediji.

Kako se navodi, novi lansirni sistemi prikazali su ''superiornu mobilnost i preciznost'' tokom probnih lanisranja, prenosi Rojters.

Kim je ranije ove sedmice prisustvovao probnom letu nove serije dronova samoubica.

Severnokorejski lider je rekao da je neophodno razvijati i proizvoditi više "dronova samoubica" koji će se koristiti u jedinicama taktičke pešadije i specijalnih operacija.

Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje saopštilo je da je to prvi put da je Pjongjang pokazao "dronove samoubice", koji su 2022. godine prešli granicu sa Južnom Korejom i čak nakratko ušli u zonu zabrane letova oko predsedničke kancelarije Seula, navodi agencija.

Seul je naveo da će ove godine rasporediti lasersko oružje za obaranje severnokorejskih dronova, čime je Južna Koreja postala prva zemlja u svetu koja će rasporediti takvo oružje u vojsci.

Južna Koreja i SAD prošle nedelje započele su zajedničke godišnje vojne vežbe, koje podrazumevaju i uvežbavanje odbrane od severnokorejskih dronova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA