Tatjanu je bogati muž više puta pokušao da ubije, a na kraju je on izvršio samoubistvo

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Dana 23. juna, mlada žena sa Floride panično je pozvala hitnu službu i rekla da je neko upravo uperio pištolj u nju i njenu majku.

Ona je operateru rekla da je njena majka, Tatjana Pino, upravo ulazila u dvorište svoje kuće u Pajnkrestu na Floridi kada je čovek navodno izvadio pištolj, prema transkriptu poziva 911 koji je podelio NBC 6, piše magazin People.

Tatjana je pobegla tako što je svojim automobilom otišla u dvorište i trubila da privuče pažnju svoje ćerke, izvestio je Miami Herald, pozivajući se na dokumenta FBI-ja. Čovek je tada navodno uperio pištolj u ćerku kada je izašla napolje, ali nije pucao, i zastrašujući incident je okončan bez povreda.

Federalne vlasti kažu da to nije bio prvi put da je Tatjana bila meta napada. Žena mogula za nekretnine iz Majamija, Serđa Pina, navodno je bila izložena višestrukim pokušajima uhođenja i trovanja od strane nekoliko osumnjičenih koje je, prema federalnim vlastima, Serđo unajmio da je ubiju, prema optužnicama protiv osumnjičenih koje je pregledao magazin People.

Serđo nije imenovan u optužnicama, u kojima je identifikovan samo kao "Saurotnik 1". Međutim, Miami Herald, NBC 6 i Tampa Bay Times, pozivajući se na vlasti, identifikovali su ga kao čoveka u optužnicama koji je navodno planirao ubistvo svoje žene.

Manje od mesec dana nakon incidenta 23. juna, Serđo je pronađen mrtav u svom domu, gde se ubio, saopštio je FBI. Saopštenje je potvrdilo da je Serđo bio pod istragom zbog navodne zavere za naručivanje ubistva.

Serđo i Tatjana bili su u braku više od 30 godina pre nego što je ona podnela zahtev za razvod u aprilu 2022. nakon što je posumnjala da ju je Serđo otrovao, prema Miami Herald-u i Tampa Bay Times-u.

Optužnica iz jula optužuje nekoliko osoba za organizovanje “kampanje uhođenja i pokušaja ubistva” protiv Tatjane, uključujući podmetanje požara, trovanja i saobraćajnu nesreću, saopštila je kancelarija državnog tužioca Floride.

Bajron Benet (33), Džeren Kit Hauard (38), Fausto Viljar (42), Ejveri Bivins (36), Klementa Džonson (47), Vernon Grin (53), Diori Bernard (47), Majkl Hoze Dalfo (42) i Edner Etjen (27), svi su optuženi povodom tog slučaja.

Benet, Dalfo, Etjen i Hauard optuženi su za uhođenje i podmetanje požara, između ostalih prekršaja. Jednom prilikom u avgustu 2023. godine, optužnica navodi da je Etjen namerno izazvao sudar sa Tatjaninim automobilom.

U zasebnoj optužnici koju je magazin People pregledao, vlasti iz Majamija tvrde da je "druga grupa", koju čine ostali optuženi, takođe izvršila slična krivična dela. Osumnjičeni su navodno ušli na Tatjanino imanje "maskirani i bez pristanka, i preteći drugima na njenom imanju uperivši pištolj u njihovu glavu", navodi se u optužnici.

Grupa je takođe navodno dobila naređenje od Serđa da Tatjani ubrizgaju "određenu tečnost kako bi njena smrt izgledala kao srčani udar", navodi se u optužnici.

Pre svoje smrti, Serđo je negirao umešanost u navodnu zaveru za naručivanje ubistva.

Dan pre samoubistva njegovo ponašanje ukazivalo je na to da pokušava da reši svoje finansijske poslove, prema sudskim zapisima na koje se poziva Miami Herald.

Prema izjavama njegove dugogodišnje devojke, njegovog advokata i njegovog brata, Serđo je plaćao svoje račune, preraspoređivao ovlašćenja za nekoliko svojih projekata i menjao listu poverenika jednog od svojih trustova, izvestio je list.

U testamentu napisanom 11. marta, Serđo je naveo da želi da njegov brat Karlos upravlja njegovom imovinom u korist Serđovih četvoro dece, izvestio je NBC 6, pozivajući se na sudsko ročište od 9. avgusta.

Međutim, Tatjana, koja nije bila uključena u ovaj testament, ubedila je sudiju da ukine Karlosovu kontrolu nad imovinom.

Benet i Grin su izjavili da nisu krivi, prema Miami Herald-u. Nije odmah bilo jasno da li su ostali optuženi izneli svoje izjave, a magazin People nije mogao da stupi u kontakt sa njihovim advokatima.

(Telegraf.rs)

Video: On je jedini zmajar u Srbiji, novopazarski čovek ptica: Esad sam pravi svoje zmajeve i osvaja nebo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA