Rumunska ministarka doživela jezivu saobraćajnu nesreću: Automobil završio u jarku prevrnut na krov

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Natalija Intotero, ministarka za porodicu u Vladi Rumunije, učestvovala je u saobraćajnoj nesreći danas popodne, na području Valea Oltului.

Automobil u kojem se nalazila prevrnuo se nakon sudara sa drugim vozilom, javlja Antena Observator. Ministarka je sedela na zadnjem sedištu, dok je za volanom bio vozač iz Službe za zaštitu i obezbeđenje. U istom vozilu nalazio se i njen pomoćnik.

Na snimcima napravljenim nekoliko sekundi nakon nesreće, vidi se kako ministarka sedi pored puta, pored automobila prevrnutog u kanalu. Ljudi oko nje joj daju vodu i uveravaju se da je u redu.

U vozilu ministarke bile su tri osobe dok su se vozili kroz Valea Oltului, a u blizini mesta Rakovița, jedna vozačica im je presekla put pokušavajući da skrene na sporedni put.

Manevar je bio previše nagao, pa vozač Službe za zaštitu i obezbeđenje nije uspeo da izbegne nesreću. Nakon sudara, vozilo ministarke se prevrnulo u kanal za kišnicu.

"Jedna žena od 41 godine, dok je vozila automobil, sudarila se s automobilom kojim je upravljao muškarac od 32 godine. Nakon sudara, jedna žena koja se nalazila u jednom od dva automobila prebačena je kolima hitne pomoći kako bi joj se pružila specijalizovana nega", izjavio je Eduard Vaduva, portparol rumunske policije.

Prema pravilima Službe za zaštitu i obezbeđenje, u slučaju saobraćajne nesreće, zvaničnik koji se nalazi u vozilu mora obavezno biti prevezen u bolnicu, čak i ako ima samo lakše povrede koje inače ne bi zahtevale hospitalizaciju. U ovom slučaju, Natalija Intotero, ministarka za porodicu, prevezena je u Okružnu urgentnu bolnicu Valcea. Podvrgnuta je CT pregledu, koji je pokazao samo torakalnu kontuziju. Vozač i pomoćnik ministarke su takođe dobro, prenosi Služba za zaštitu i obezbeđenje.

Ostaje u bolnici zbog dodatnih pregleda

Natalija Intotero će ostati u bolnici dok lekari ne dobiju rezultate dodatnih analiza. Prefekt oblasti Valcea, Mihai Oprea, bio je među prvima koji su je posetili u bolnici.

"Pacijentkinja je sada u veoma dobrom stanju, svesna je, kooperativna i van je svake opasnosti. Nakon obavljenih pregleda, prema protokolu, pacijentkinja će kasnije biti prevezena u Bukurešt", izjavio je Florin Gița, medicinski direktor bolnice.

(Telegraf.rs)

Video: Misteriozan fenomen snimljen na nebu, mreže se usijale, evo o čemu se radi: Koliko Sunca vidite?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA