Stoltenberg sazvao hitan sastanak članica NATO posle žestokog ruskog napada na Ukrajinu

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sazvao je sastanak Saveta NATO-Ukrajina u sredu na zahtev Kijeva, saopštila je u utorak portparolka zapadnog vojnog saveza Fara Daklalah.

"Sastanak će se održati na nivou ambasadora", rekla je portparolka.

"Ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov očekuje se da će putem video-linka obavestiti saveznike o situaciji na bojnom polju i prioritetnim potrebama za sposobnostima", dodala je ona.

Savet NATO-Ukrajina osnovan je prošle godine kako bi omogućio bližu koordinaciju između Alijanse i Kijeva. Na sastancima saveta obično prisustvuju ambasadori zemalja članica NATO-a i ukrajinski zvaničnici.

"Sastanak sutra dolazi nakon nedavnih talasa teških ruskih napada na ukrajinske civile i infrastrukturu", navela je Daklalah u saopštenju.

"Saveznici NATO pružili su značajnu podršku ukrajinskoj vazdušnoj odbrani i posvećeni su daljem jačanju ukrajinskih odbrambenih kapaciteta", dodala je ona.

Rusija je izvela napade raketama i dronovima na brojne ukrajinske regione i ubila najmanje pet osoba, saopštili su zvaničnici u utorak, dan nakon najvećeg vazdušnog napada Moskve na svog suseda u ovom ratu.

(Telegraf.rs)

Video: Radovi na izgradnji kružnog toka kod Ušća

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA