Meksička vlada suspendovala odnose s američkim ambasadorom

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Meksička vlada suspendovala odnose s američkim ambasadorom

Meksička vlada suspendovala je odnose sa američkim ambasadorom u toj zemlji, nakon što je američki ambasador izneo kritike na račun predložene reforme pravosuđa, saopštio je danas meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador.

''Došlo je do pauze'', rekao je Lopez Obrador, i precizirao da je reč samo o odnosu sa ambasadorom, a ne sa SAD u celini, prenosi Rojters.

Istakao je da je do sada s ambasadorom Kenom Salazarom imao ''dobar i konstruktivan odnos''.

Salazar je prošle sedmice pravosudnu reformu kao pretnju meksičkoj demokratiji, tvrdeći da će ona izložiti pravosudni sistem uticaju organizovanog kriminala i da dovodi u rizik trgovinske odnose između SAD i Meksika, što je Lopez Obrador odbacio, ocenivši kritike kao "mešanje u unutrašnje poslove Meksika" koje bi moglo da ugrozi meksičku demokratiju.

Sjedinjene Američke Države i Meksiko su glavni trgovinski partneri, a SAD su postepeno otvarale sve više fabrika u Meksiku kako bi preusmerile svoje lance snabdevanja iz Kine.

Lopez Obrador je danas naglasio potrebu za poštovanjem suvereniteta nacija, ali je potvrdio i da odnosi sa Salazarom i američkim predsednikom Džozefom Bajdenom ostaju prijateljski. q

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srbijašume apeluju na građane da ne lože vatru u blizini šume i ne pale korov

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA