Rusija: Nemac uhvaćen u švercu zlatnih poluga vrednih milion dolara

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nemački državljanin koji je uhvaćen u pokušaju da u Rusiju prokrijumčari zlato u vrednosti od više od 90 miliona rubalja (982.500 dolara) suočava se sa kaznom zatvora do pet godina, saopštili su danas lokalni carinski organi u gradu Pskovu u istoimenoj oblasti na severozapadu Rusije, na oko 20 kilometara od ruske granice s Estonijom.

"Carinski službenici i pripadnici FSB zaustavili su 58-godišnjeg Nemca koji je u svom kamperu navodno nosio 13 kilograma zlatnih poluga", navodi se u zvaničnom saopštenju ruskih vlasti objavljenom na platformi Telegram, prenosi Rojters.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je upoznato sa slučajem i da je uhapšenom Nemcu ponuđena konzularna pomoć nemačkog generalnog konzulata u Sankt Peterburgu.

Pokrenut je krivični postupak, a pored zatvorske kazne osumnjičeni za šverc zlata bi takođe mogao da se suoči sa novčanom kaznom do milion rubalja.

Hapšenje zapadnih državljana u Rusiji, uključujući nekolicinu nemačkih državljana koji su nedavno oslobođeni u okviru razmene zatvorenika, postalo je sve problematičnija tema u kontekstu rata Rusije i Ukrajine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA