Lukašenko: Ne osuđujem hapšenje Pavela Durova jer ako je neko kriv mora da odgovara

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Komentarišući pritvaranje osnivača platforme Telegram Pavela Durova u Francuskoj, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da ne osuđuje francuske vlasti, jer, prema njegovim rečima, ako je neko kriv mora da odgovara.

Kako je istakao beloruski lider "mnogi od onih koji bili loši đaci u školi" sada počinju da kritikuju belorusku vlast i govore da je negde na Zapadu, na primer, u Francuskoj, bolje nego kod kuće, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin mu je svojevremeno ispričao o jednom od svojih razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom posle izbora u Belorusiji 2020. godine, kada je francuski lider Putinu spominjao političke zatvorenike u Belorusiji.

Prošle subote uveče, francuski mediji javili su da je osnivač Telegrama Pavel Durov priveden na aerodrom Burže nakon izlaska iz privatnog aviona koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.

Prema pisanju francuske štampe, Durov, koji ima francusko državljanstvo, bio je na francuskoj poternici zbog umešanosti u prikrivanje informacija o ilegalnim aktivnostima na svojoj aplikaciji Telegram, uključujući distribuciju dečje pornografije i trgovinu drogom.

On se sumnjiči i za nespremnost da sarađuje sa vlastima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Koga vi glumite? Vršite nasilje nad narodom: Lukašenko zagrmeo na ministra zdravlja pred kamerama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA