"Gazda je rekao da bežim, nisam znao": Ispovest radnika luna parka u Pefkohoriju gde je poginuo mladić

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Momak koji je upravljao vrteškom u luna parku u Pefkohoriju, gde je prošle nedelje poginuo mladić (19), tvrdi da mu je gazda naredio da beži nakon nesreće, govoreći da će ga posetioci linčovati.

Kobna nesreća, koja se dogodila 19. avgusta zavila je grčku u crno. Mladi Jani došao je sa majkom i braćom u luna park da se zabavi, ali je, u trenutku dok je sa bratom bio na vrteški puklo sedište i Jani je odleteo sa sprave, pao je na beton i ostao je na mestu mrtav.

U drami koja je usledila, momak koji je upravljao vrteškom "crazy dance" je pobegao sa mesta nesreće, a policiji se predao tek sutradan, nakon što je čuo i da su uhapsili njegovog gazdu, vlasnika luna parka.

"U šoku sam. Jako mi je teško. Saučešće porodici poginulog momka. Bio sam preplašen, jer ovo je bilo prvi put da sam video tako nešto u životu. Kajem se... To dete je nepravedno umrlo, ali nisam ja kriv. Ponovo, izražavam saučešće roditeljima", rekao je mladić (21) koji je upravljao vrteškom.

Tvrdi da nije bio pod uticajem alkohola u trenutku tragedije.

"Samo sam zarađivao za hleb, da prehranim dete. Ta vrteška je imala neke plave i žute stolice, ali su samo roze bi9le dobre, a taj momak je seo na plavu stolicu. Gazda mi je rekao da ljude prebacim samo na roze stolice, tako da sam tu decu pomerio. Brzina je bila normalna, rečeno mi je da ne idem preko 60. Tada sam čuo majku kako viče: 'Uspori, uspori'. Krenuo sam da smanjim brzinu i video sam dečka u vazduhu", tvrdi operater.

Kaže da je posle toga sve bilo histerično.

"Bio sam u šoku. Uplašen. Rekli su mi da idem, da će me posetioci linčovati. Lik koji u luna parku radi godinama, koji je partner od vlasnika mi je to rekao. Otišao sam da popijem vode, da se smirim. Kada sam se vratio rekli su mi da idem kući, kako me niko ne bi video. Otišao sam kući, a oni su mi rekli da spakujem stvari, da će me odvesti u Kilkis gde ću da se sakrijem na dva dana", tvrdi operater.

Ističe i da nije znao u kakvom su stanju sprave u luna parku.

"Da sam znao, ne bi dao da sednu na vrtešku. Nisam ništa znao", rekao je mladić.

Podsetimo, Jani je stradao 19. avgusta u večernjim satima. Na vrteški sa njim je bio jedan mlađi brat (16), dok je drugi brat sa majkom gledao kako se voze. Brat je ispričao kako je izgledao jezivi trenutak pogibije.

"Otišli smo u luna park i krenuli na vožnju. Seli smo u sedišta, a onda su nam rekli da se pomerimo. Pre nego što je vožnja počela, operater je rekao da će biti jako. Prvo je sve krenulo polako, a onda sve brže i brže. Osetio sam kako nam sedište klizi, rekao sam to bratu. Tada sam osetio kako mi se deo iza leđa otkačinje", ispričao je brat poginulog mladića.

Potom je opisao dramatične scene koje su usledile.

"U sekundi sam pao na leđa i shvatio sam da moj brat nije kraj mene. Grčevito sam se držao za gvozdenu šipku, a moja brat je poleteo sa sedišta, nije odleteo daleko, ali me je udario u glavu, ja sam se zadržao. Sve se to dogodilo naočigled našeg drugog brata i mame. Ovog operatera nigde nije bilo, drugi ljudi su zaustavili spravu. Kada sam sišao, video sam da moj brat leži na zemlji", ispričao je mladić.

On je rekao i da je njegov brat pokušao da se zadrži grabeći ga za majicu, ali da se majica pocepala.

(Telegraf.rs)

Video: Tokom noći izgoreo luna park u Žarkovu: Sumnja se da je požar podmetnut

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA